A A A

ANWB AutoMaatje

Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen!

Wat is ANWB AutoMaatje?
ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. U kunt gebruik maken van AutoMaatje voor vervoer naar het ziekenhuis, de dokter of de fysiotherapeut. Ook kunt u AutoMaatje inschakelen om iemand te bezoeken, naar de kapper te gaan, naar een toneelvoorstelling of gezellig te gaan winkelen. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Hoe werkt het?

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee werkdagen van tevoren contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 088 16 51 200 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.00 uur). 
  • Wij zoeken dan voor u een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • Wij bellen u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geven u de globale hoogte van de verschuldigde onkostenvergoeding aan. Deze vergoeding bedraagt 0,30 cent per kilometer (gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger en terug) plus eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij een afspraak wanneer hij weer klaarstaat  voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Aanmelden
Wilt u gebruik maken van AutoMaatje? Bel dan naar 088 16 51 200. Wilt u meer informatie kunt u ook mailen naar wm.scholma@welzijnswerkmd.nl.