A A A

De Buurtsportcoaches Arjanne ter Bork (l) en Dorien v.d. Kant (r)De Buurtsportcoach

Arjanne ter Bork (l) van Welzijnswerk Midden-Drenthe en Dorien van de Kant van Sport Drenthe zijn beide Buurtsportcoach. Zij werken samen om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Midden-Drenthe te laten sporten en bewegen.

De wensen van de mensen zelf en het kunnen sporten in de eigen omgeving staan centraal. Er zijn momenteel projecten in Hooghalen, Hijken en Hoogersmilde.

 

Elk project start met een enquete. Daarmee brengt de Buurtsportcoach de vragen over sporten in het eigen dorp in beeld. 

Samen met bewoners en sportverenigingen worden deze vragen besproken. Daarna worden vervolgacties in gang gezet. Zo is het mogelijk om nieuwe sportactiviteiten te ontwikkelen, bijscholing voor vrijwilligers te organiseren, proeflessen te houden of een evenement te organiseren.

Hierbij is het wel steeds de bedoeling dat de nieuwe activiteiten blijvend zijn. Er wordt gekeken hoe ze kunnen worden ondergebracht bij de bestaande verenigingen of organisaties.

Wilt u ook meer kunnen sporten in uw dorp?
Neem dan contact op met Arjanne ter Bork van Welzijnswerk Midden-Drenthe op telefonnummer 088 16 51 200 of u stuurt een e-mail naar a.terbork@welzijnswerkmd.nl De Buursportcoaches zijn met een eigen pagina ook te vinden op Facebook.

Meer informatie over de buurtsportcoaches en wat ze doen vindt u ook in de nieuwsbrief:

Nieuwsbrief december
Nieuwsbrief oktober

Weten wat er in de afgelopen periode is gebeurt? Lees dan hier het Buurtsportcoach magazine.