Vacature frontoffice medewerker maatschappelijk werk

Ben jij een ervaren maatschappelijk werker en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot Jeugdzorg en de Jeugdwet? Ben jij in staat om door middel van vraagverheldering snel tot de kern van de problematiek te komen? Functioneer je zelfstandig, maar kun je ook op positieve wijze bijdragen aan dynamisch team? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie voor:

Frontoffice medewerker maatschappelijk werk
24 uren per week (voor de periode mei t/m december 2023)

Als frontoffice medewerker werk je zowel voor het Centrum voor Jeugd en Gezin als het algemeen maatschappelijk werk van Welzijnswerk Midden-Drenthe. Je bent (fysiek, telefonisch en digitaal) het eerste aanspreekpunt voor alle (aanmeld-, hulp- en advies)vragen van zowel inwoners van Midden-Drenthe, als professionals of melders. Passende hulp inzetten - afhankelijk van de aard van de problematiek - vraagt om maatwerk. Deskundige vraagverheldering is van belang om de juiste informatie en adviezen te kunnen geven, te bepalen welke vervolgstappen noodzakelijk zijn en naar welke collega je moet doorverwijzen.

Actuele kennis van o.a. de Jeugdwet en Jeugdzorg is daarbij een vereiste. Een flexibele werkhouding, digitale vaardigheden, snel en goed kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden, presteren onder werkdruk en op de juiste wijze prioriteren is noodzakelijk vanwege wisselende werkdruk.

De werkdagen zijn van maandag t/m donderdag, waarbij je in ieder geval van 9.00 tot minimaal 13.30 uur aanwezig bent. Naast je spreekuurtaken ben je verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van zaken voorkomend uit het spreekuur. Je maakt deel uit van de vakgroep Maatschappelijk Werk van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Profiel / specifieke functiekenmerken:

 • In het bezit van een hbo-diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening/Social Work, aangevuld met minimaal enkele jaren werkervaring en SKJ-geregistreerd.
 • Kennis van (overheids)instellingen, beleid, procedures, methodieken en richtlijnen.
 • Kennis van en inzicht in verschillende doelgroepen en ontwikkelingen in de maatschappij.
 • Kennis van de sociale kaart van Midden-Drenthe en relevante wet- en regelgeving.
 • Ervaring in het ophalen van en werken met complexe hulpvragen en kennis van sociaal wetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, socialisatie en systeemtheorieën.
 • Goed kunnen omgaan met weerstand en door middel van vraagverheldering in staat zijn om tot de kern van het probleem te komen.
 • Vindingrijk in het oplossen van problemen.
 • Uitstekende sociale, mondelinge en adviserende vaardigheden.
 • Uitstekende schriftelijke vaardigheden voor het opstellen van plannen, rapportages en het bijhouden van registratiesystemen (Mozard en MyNeva).
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
 • Proactieve en daadkrachtige werkhouding, stressbestendig.
 • Bereid om op bovengenoemde dagen en tijden te werken.  
 • Beschikking over een rijbewijs en auto.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende functie in een stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 8 (CAO Sociaal Werk).

Verloop sollicitatieprocedure
Sollicitaties kunnen t/m zondag 2 april 2023 worden gericht aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink, medewerker Personeelszaken (f.meppelink@welzijnswerkmd.nl). De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 7 april 2023. Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail met jouw vragen naar Heleen Jansen (h.jansen@welzijnswerkmd.nl). Zij neemt dan contact met je op.