Vacature onafhankelijk cliëntondersteuner

Kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan versterking van de zelfredzaamheid van de burger? Ben jij de professional die naast de cliënt staat en zijn belang voorop stelt? Speel jij actief in op hetgeen de cliënt zelf kan en ben je een kei in vraagverduidelijking? Heb je ervaring in het werken met verschillende doelgroepen? Dan zijn we op zoek naar jou. 

In het werkgebied Smilde en omgeving is plaats voor een:

onafhankelijk cliëntondersteuner
28 uur per week (per 1 december 2021)

Als onafhankelijk cliëntondersteuner ondersteun en adviseer je inwoners van de gemeente Midden-Drenthe die ten gevolge van (toenemende) problemen of afnemend probleemoplossend vermogen hulp nodig hebben c.q. ondersteuning vragen. Je gaat op huisbezoek en geeft (individueel) informatie en ondersteuning, waardoor de zelfredzaamheid en het welzijn van mensen wordt behouden of vergroot. Er is veelal sprake van meervoudige complexe vraagstukken. Uitgangspunt is de zelfredzaamheid en participatie van de cliënt. 

Profiel / specifieke functiekenmerken

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur MWD, Social Work of SPH. 
 • Je bent als cliëntondersteuner geregistreerd.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in het sociaal domein. 
 • Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving (waaronder WMO, WLZ, Participatiewet, Jeugdwet, Zorgverzekeringswet) en weet deze correct toe te passen. 
 • Je hebt kennis van en ervaring met onder andere ouderen, mensen met een beperking en GGZ-doelgroepen. 
 • Je kent de sociale kaart, sociale netwerken en voorliggende voorzieningen. 
 • Je ben communicatief vaardig in woord en geschrift.  
 • Je bent professioneel, klantgericht, assertief, flexibel en discreet. 
 • Je bent proactief en in staat wensen, behoeften en problemen tijdig te signaleren en hierop actie te ondernemen. 
 • Je bent bereid op wisselende dagen en tijden te werken en scholing te volgen. 
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto. 

Ons aanbod 

Wij bieden een boeiende functie in een prettige en stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 8 (CAO Sociaal Werk). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar. Bij geschiktheid en ongewijzigde financiering bestaat de mogelijkheid tot verlenging. 

Verloop sollicitatieprocedure 

Jouw sollicitatie kun je t/m zondag 26 september 2021 richten aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink, medewerker Personeelszaken (f.meppelink@welzijnswerkmd.nl). De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 4 oktober 2021. Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail met jouw vragen naar Fennie Meppelink. Zij neemt dan contact met je op.