Vacature

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan versterking van de zelfredzaamheid van de burger? Ben jij de professional die naast de cliënt staat en zijn belang voorop stelt? Vind jij het belangrijk om actief in te spelen op hetgeen de cliënt zelf kan en ben je een kei in vraagverduidelijking? Heb je ervaring in het werken met verschillende doelgroepen? Dan zijn we op zoek naar jou. 

Per direct is er in het werkgebied Westerbork en omgeving plaats voor een:

onafhankelijke cliëntondersteuner
24 uur per week 

Als onafhankelijk cliëntondersteuner ondersteun en adviseer je inwoners van de gemeente Midden-Drenthe die ten gevolge van (toenemende) problemen of afnemend probleemoplossend vermogen hulp nodig hebben c.q. ondersteuning vragen. Je gaat op huisbezoek en geeft (individuele) informatie en ondersteuning, waardoor de zelfredzaamheid en het welzijn van mensen wordt behouden of vergroot. Er is veelal sprake van meervoudige complexe vraagstukken. Uitgangspunt is de zelfredzaamheid en participatie van de cliënt. 

Profiel / specifieke functiekenmerken

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur MWD/Social Work/SPH. 
 • Je bent als cliëntondersteuner geregistreerd.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring, bij voorkeur in het sociaal domein. 
 • Je ben communicatief vaardig in woord en geschrift. 
 • Je hebt kennis van en ervaring met onder andere ouderen, mensen met een beperking en GGZ-doelgroepen.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart, sociale netwerken en voorliggende voorzieningen. 
 •  Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving (waaronder WMO , WLZ, Participatiewet, Jeugdwet, Zorgverzekeringswet) en weet deze correct toe te passen. 
 • Je bent professioneel, klantgericht, assertief, flexibel en discreet. 
 • Je bent pro-actief en in staat wensen, behoeften en problemen tijdig te signaleren en hierop actie te ondernemen. 
 • Je bent bereid op wisselende dagen en tijden te werken. 
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto. 

Ons aanbod 
Wij bieden een boeiende functie in een prettige en stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 8 (CAO Sociaal Werk). De aanstelling is in eerste instantie tot ongeveer november 2021, in het kader van tijdelijke vervanging. Bij geschiktheid en ongewijzigde financiering bestaat de mogelijkheid tot verlenging voor minimaal één jaar. 

Verloop sollicitatieprocedure 
Jouw sollicitatie kun je t/m zondag 18 april 2021 richten aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink, medewerker Personeelszaken (f.meppelink@welzijnswerkmd.nl). De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 23 april 2021. Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Heleen Jansen, teamcoach (h.jansen@welzijnswerkmd.nl). Zij neemt dan contact met je op.