Vacature opbouwwerker

Ben jij geïnteresseerd in wat mensen belangrijk vinden in hun woonomgeving? Volg jij maatschappelijke ontwikkelingen in dorpen en wijken op de voet? Maak jij gemakkelijk contact en heb je ruime ervaring in het werken met inwoners, vrijwilligers, organisaties en overheden? Kun jij ideeën op realistische wijze tot uitvoering brengen, rekening houdend met zowel de belangen van inwoners als de gemeente? Ben jij innovatief, zonder de resultaten uit het verleden uit het oog te verliezen? Dan zijn we op zoek naar jou.

Ervaren welzijnswerker met specifieke kennis van opbouwwerk
28 - 32 uur per week (per 1 september 2020)

Als professioneel welzijnswerker ben je gewend om te werken in een plattelandsgemeente. Je werkt nauw samen met vrijwilligers(groepen) in de dorpen en je richt je met name op het verbeteren van het woon-en leefklimaat. Je kent de dorpen en buurten, weet wat er speelt en helpt de inwoners om hun doel voor hun dorp of wijk te ontwikkelen en te realiseren en het sociale netwerk te verstevigen. Je ondersteunt bij zowel bestaande activiteiten als nieuwe initiatieven. Uitgangspunt is het stimuleren van zelforganisatie en het gebruik maken van talenten van inwoners. Als welzijnswerker heb je een breed (sociaal) netwerk en neem je een neutrale positie in om inwoners op een onafhankelijke manier te ondersteunen. Tegelijkertijd fungeer je als schakel tussen de gemeente en inwoners.

Profiel / specifieke functiekenmerken:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding afgerond. Je beschikt over minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ruime kennis van en inzicht in het opbouwwerk en een duidelijke visie op actueel opbouwwerk.
 • Je kunt goed werken in zowel teamverband als met vrijwilligers(groepen) en professionele organisaties.
 • Je kunt op coachende en stimulerende wijze richting en sturing geven aan vrijwilligers en samenwerkingsverbanden tot stand brengen en onderhouden om doelen te bereiken.
 • Je hebt een zelfstandige, planmatige en pro-actieve werkhouding en weet je expertise met overtuiging in te zetten. Je bent organisatorisch sterk en vooruitstrevend en je beschikt over het talent om mensen te activeren en te stimuleren.
 • Je beschikt over een analyserend vermogen, herkent belangrijke informatie, bent in staat juiste verbanden te leggen, mogelijke problemen op te sporen en hier de juiste conclusies en acties aan te verbinden.
 • Je beschikt over diplomatieke vaardigheden, goede communicatieve uitdrukkingsvaardigheden en sociale vaardigheden voor het moeiteloos leggen van contact met de doelgroep, vrijwilligers en organisaties.
 • Je kunt goed omgaan met tegenslag en teleurstelling indien personen of groepen ‘tegengestelde’ belangen hebben en/of doelen niet bereikt worden.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart van Midden-Drenthe.
 • Je bent bereid zowel overdag als ’s avonds te werken.
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende functie en een salaris in schaal 8 (met een maximum t/m trede 13, CAO Sociaal Werk). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar.

Verloop sollicitatieprocedure
Je sollicitatie kun je t/m zondag 24 mei 2020 richten aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink (medewerker Personeelszaken), f.meppelink@welzijnswerkmd.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagochtend 3 juni 2020. Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Heleen Jansen (teamcoach), h.jansen@welzijnswerkmd.nl. Zij neemt dan contact met je op.