Vacature Participatief Jongerenwerker

Maak jij makkelijk contact en ben jij in staat om betrokkenheid van zowel jongeren als volwassenen te creëren via een participatieve methode? Durf jij de regie aan jongeren te geven zonder (je eigen verantwoordelijkheden voor) het eindresultaat uit het oog te verliezen? Ben je geïnteresseerd in wat (jonge) mensen belangrijk vinden in hun leefomgeving? Ben je creatief en innovatief om te komen tot realistische nieuwe projecten en activiteiten? Maak jij op effectieve wijze gebruik van social media? Zo ja, dan ben jij wellicht de welzijnswerker die ons komt versterken.

Welzijnswerker met kennis van participatief jongerenwerk en opbouwwerk
32 uur per week (z.s.m.)

Als welzijnswerker ben je een t-shaped professional en werk je nauw samen met zowel jongeren als volwassen vrijwilligers. Je richt je op participatie van jongeren en volwassenen. Daarbij heb je oog voor hun talenten en maatschappelijke betrokkenheid bij hun omgeving. Je ondersteunt jongeren en volwassenen(besturen) zodat zij zelf beslissingen en verantwoordelijkheid nemen voor hun activiteiten. Je stimuleert nieuwe initiatieven, zelfwerkzaamheid en samenwerking van/tussen jongeren en volwassenen. Je coördineert het kinderwerk in Midden-Drenthe en workshops PAUW voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast adviseer je het Speeltuinoverleg Midden-Drenthe.

Profiel / specifieke functiekenmerken:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding afgerond. Je beschikt over minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je staat achter de werkwijze van participatief jongerenwerk.
 • Je coacht en stimuleert vrijwilligers en samenwerkingsverbanden om gestelde doelen te bereiken.
 • Je  kunt coördineren en organiseren.
 • Je bent enthousiast, leergierig, analytisch, creatief en een doorzetter en durft de verantwoordelijkheid bij jongeren en (volwassen) vrijwilligers te laten.
 • Je sluit gemakkelijk aan bij de belevingswereld van jongeren en geeft hen ruimte om te leren.
 • Je bent in staat vanuit gelijkwaardigheid samen te werken met zowel volwassenen als jongeren.
 • Je hebt een zelfstandige, open en proactieve werkhouding.
 • Je beschikt over goede communicatieve, diplomatieke, sociale en schriftelijke vaardigheden.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart van Midden-Drenthe.
 • Je bent bereid zowel overdag als ’s avonds te werken.
 • Je beschikt over een rijbewijs en auto.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende functie in een prettige en stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 7/8 (afhankelijk van opleiding en recent vergelijkbare werkervaring, CAO Sociaal Werk). De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Verloop sollicitatieprocedure
Je sollicitatie kun je t/m zondag 30 augustus 2020 richten aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink (medewerker Personeelszaken), f.meppelink@welzijnswerkmd.nl. Heb je vragen over deze vacature? Stuur dan een e-mail naar Fennie Meppelink. Zij belt je dan na 17 augustus terug. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 9 september tussen 9.00- 13.00 uur.