A A A

Kinder-, tiener en jongerenwerk

Kinderen
In bijna ieder dorp in de gemeente worden kinderactiviteiten georganiseerd zoals:

  • Kinderspeldagen
  • (Buiten) kinderactiviteiten
  • Roefeldagen

Deze activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Vaak werkt men met een eigen bestuur of commissie. Deze vrijwilligers kunnen voor advies een beroep doen op de jongerenwerker van Welzijnswerk.

Tieners
Tieners (10 tot 16 jaar) willen vaak gewoon leuke dingen doen. Ze staan op het punt de wereld te ontdekken, maken een hoop spannende, nieuwe dingen mee en moeten bovendien belangrijke keuzes maken. 

Onze jongerenwerkers adviseren en begeleiden tienwerkgroepen - die bestaan uit tieners en vrijwilligers - bij het organiseren van leuke en educatieve activiteiten. Zij hebben daarbij veel contact met mensen, instellingen en verenigingen in de buurt zodat ze weten wat er leeft en aan welke activiteiten er behoefte is. De jongerenwerkers werken daarnaast ook preventief. Zo zijn ze bijvoorbeeld betrokken bij de jaarlijkse week van de Sociale Media voor het voortgezet onderwijs in Beilen en bij andere preventie- en voorlichtingsactiviteiten vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Voor de tieners in de grote dorpen (Bovensmilde, Smilde, Beilen en Westerbork) zijn er jeugdcentra waar ze elkaar kunnen ontmoeten en van waaruit recreatieve, educatieve en preventieve activiteiten georganiseerd worden. Welzijnswerk heeft agogisch beheerders in dienst die gastheer zijn in de tienercentra. De tienercentra worden bestuurd door een plaatselijk bestuur van vrijwilligers. In de kleine en middelgrote dorpen is er vaak een gecombineerde tiener- of jeugdsoos in het dorpshuis. 

Jongeren
Midden-Drenthe kent een lange traditie van jeugdsozen. In een groot aantal kleine- en middelgrote dorpen is er een jeugdsoos. Jongeren van 16 jaar en ouder komen hier samen en beheren de jeugdsoos zelfstandig (jongerenzelforganisatie). De jongerenwerker is contactpersoon en heeft regelmatig overleg met het bestuur van de jeugdsoos.

Minstens twee keer per jaar komen de besturen van de jeugdsozen (16 jaar) bij elkaar bij het sozenoverleg 'Samen stark'. Tijdens dit overleg worden thema's besproken en aangepakt waar jeugdsozen mee te maken hebben. Het sozenoverleg bestaat al meer dan 40 jaar. Mede dankzij dit gezamenlijke overleg zijn er veel jongerenprojecten en allerlei activiteiten opgezet waaronder het jaarlijkse Kerst sozenvoetbaltoernooi en diverse (preventie)projecten.

Meer dan alleen activiteiten
Zowel voor tieners als voor jongeren geldt: de jongerenwerker heeft altijd een luisterend oor. Heb je vragen over school, zit je ergens mee of wil je informatie over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn? Dan kun je altijd bij een jongerenwerker terecht. Zij helpen graag mee bij het zoeken naar een oplossing.    
 

Contact 
Wil je meer weten, iets bespreken of heb je een vraag of een idee? Neem dan contact op met:

Erik Doezeman (Beilen)
Jongeren-/opbouwwerker
e.doezeman@welzijnswerkmd.nl

welzijnswerk Midden Drenthe - Erik Doezeman

Harold Kamps (Beilen)
Jongeren-/opbouwwerker
h.kamps@welzijnswerkmd.nl

Harold Kamps 2017.jpg

Ilse Koekoek (Beilen)
Jongerenwerker
i.koekoek@welzijnswerkmd.nl

Ilse Koekoek 2017.jpg
Kirsten van Trigt (Smilde)
Jongerenwerker
k.vantrigt@welzijnswerkmd.nl
WMD medewerkers - Kirsten van Trigt.jpg

Arjanne ter Bork (Smilde)
Jongerenwerker
a.terbork@welzijnswerkmd.nl

Arjanne ter Bork
Harry Tijms (Westerbork)
Jongeren-/opbouwwerker
h.tijms@welzijnswerkmd.nl
welzijnswerk Midden Drenthe - Harry Tijms
Ferry Pasche (Westerbork)
Jongerenwerker
f.pasche@welzijnswerkmd.nl
 

 

Het Jongerenwerk is ook met een eigen pagina te vinden op Facebook.