A A A

Geslaagde bijeenkomst vrijwilligers aan zet

29 november 2016
“Vrijwilligers aan zet..!” is een vrijwilligersbijeenkomst waarbij vrijwilligers nader kennis kunnen maken met de werkzaamheden van welzijnswerk in combinatie met een leuke workshop over de grenzen van vrijwilligerswerk.

Op 15 en 24 november werd “vrijwilligers aan zet…!” georganiseerd in Beilen en Westerbork.

Een zestigtal bezoekers werden meegenomen op een ontdekkingstocht door welzijnsland. Aan de hand van een kleurrijke presentatie en een quiz werd hun verteld wat de werkzaamheden van Welzijnswerk inhouden en door wie ze worden uitgevoerd. Natuurlijk was er extra aandacht voor de belangrijke rol die vrijwilligers daarbij spelen.

Na de pauze was het de beurt aan theatersportgroep De Klaproos. Zij speelden situaties na uit het vrijwilligerswerk, die niet allemaal even soepel verliepen. Er werd veel gelachen om allerlei misverstanden. Gelukkig gaf het publiek ook goede tips op om beter samen te werken en elkaar beter te begrijpen. De gouden tip was ongetwijfeld om “vooral goed naar elkaar te luisteren”. Dat lijkt heel gewoon maar zoals uit de diverse toneelstukjes bleek, niet altijd zo vanzelfsprekend.

Vrijwilligers aan zet 1

Terug naar overzicht