A A A

ANWB AutoMaatje kan van start!

06 juli 2017
Inwoners van Midden-Drenthe kunnen vanaf vandaag gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Na een periode van voorbereiden is AutoMaatje op 4 juli feestelijk van start gegaan. ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren.

Feestelijke start
Op 4 juli was het dan zover; de start van AutoMaatje. Meerdere vrijwilligers en de eerste deelnemers aan Automaatje verzamelden zich bij het dorpshuis in Balinge. Daar was er voor iedereen koffie/thee met gebak. In aanwezigheid van de ANWB en Welzijnswerk Midden-Drenthe gaf wethouder Bouwman het officiële startsein door het ANWB AutoMaatje bord officieel te overhandigen. De eerste twee deelnemers mevrouw Corry Reinders en meneer Siep Scheffers zijn enthousiast over de nieuwe vervoersservice. Waarbij het niet alleen gaat om de reis van a naar b, maar om het onderlinge contact en de ontmoeting.

Wat is AutoMaatje?
ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. U kunt gebruik maken van AutoMaatje voor vervoer naar het ziekenhuis, de dokter of de fysiotherapeut. Ook kunt u AutoMaatje inschakelen om iemand te bezoeken, naar de kapper te gaan, naar een toneelvoorstelling of gezellig te gaan winkelen. Aanmelden voor AutoMaatje is gratis. U betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Aanmelden
Wilt u gebruik maken van AutoMaatje? Dan kunt u zich aanmelden bij Welzijnswerk Midden-Drenthe. Dit kunt u doen door te bellen naar 088 16 51 200 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur). Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website www.welzijnswerkmd.nl.   

Terug naar overzicht