A A A

Smakelijk eten allemaal (Week van de eenzaamheid)

02 oktober 2017
In de Dorpshoeskamer in Westerbork werd op donderdag 28 september een High Tea georganiseerd voor de buurt. De High Tea was één van de activiteiten, die georganiseerd werden in de Week van de Eenzaamheid.

 

Een grote groep inwoners kwam met zelfgemaakte hartige hapjes en zoetigheden bijeen. niet iedereen kende elkaar, maar contact onderling werd snel gemaakt. Al het lekkers nodigde uit om er een gesprek over aan het gaan. Het was een gezellige middag.

Week van de eenzaamheid

Het thema van de week van de eenzaamheid was dit jaar ‘Smakelijk eten, allemaal!’. Het doel was om, door elkaar ontmoeten en samen te eten, mensen met elkaar te verbinden. Het initiatief kwam vanuit Welzijnswerk Midden-Drenthe. Daar werd voorgesteld om de naam van de Week van de Eenzaamheid voortaan te veranderen in de Week van de Betrokkenheid. Omdat betrokkenheid tonen en aandacht hebben voor elkaar belangrijk is bij het verminderen en voorkomen van eenzaamheid.

Allerlei activiteiten

Naast de High Tea zijn er nog veel meer ontmoetingsmomenten georganiseerd in de hele gemeente. Een paar voorbeelden:

In Smilde werden burgers uitgenodigd iets lekkers bij de koffie te komen nuttigen bij het wijkteam. In Beilen konden inwoners in de Wester Es in het restaurant ‘Bij de Buren’  kennismaken met de inwoners van de Wester Es. Ook gingen enkele bewoners ‘op de koffie bij de burgemeester’. De Westhoek deelde bij de Poiesz kleine kaarsjes en overheerlijke pindarotsjes uit aan voorbijgangers. Deelnemers van het Pluspunt brachten een bezoek aan het Langer Thuus Huus voor een kop koffie met iets lekkers. In woonzorgcentrum ’t Derkshoes was een Preuverij van diverse gerechten uit het Verleden en het Heden. In het Kruumtenhoes kwam een grote groep koffiedrinkers bijeen om ‘samen aan de Drentse Stoet’ te gaan.

Volgend jaar is er opnieuw een Week van de Betrokkenheid. 

 

Terug naar overzicht