A A A

Lustrum voor de preventieweek social media

10 oktober 2017
Van 9 tot en met 13 oktober is het weer de preventieweek 'Sociale Media week'.

Afgelopen maandag opende wethouder Bent deze week met een tweet. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten voor de leerlingen van de beide scholen voor voortgezet onderwijs in Midden-Drenthe.

Deze week is, inmiddels al voor het 5e jaar, een samenwerking tussen CJG (waar het jongerenwerk van Welzijnswerk o.a. een rol heeft in de preventie en voorlichting) en de beide scholen. Waarbij het uitgangspunt is dat we aansluiten de vraag van de scholen.   

De leerlingen uit jaar 1 volgen een preventieles gegeven door een jongerenwerker, een schoolmaatschappelijk werker en de jeugdagent. We gaan in deze les onder andere met de jongeren in gesprek over de vraag: ‘Wat zou je doen als…’. In totaal zijn er 10 vragen, met meerdere antwoord mogelijkheden. Iedere jongere vult de vragen persoonlijk in en daarna gaan we met elkaar in gesprek over de antwoorden.

De leerlingen uit jaar 2 volgen een interactieve les rondom cyberpesten. Ze kijken een filmpje en gedurende het filmpje krijgen ze keuzes, waardoor ze hun eigen scenario doorlopen. Ze doen dit een aantal keren om ook te ervaren wat andere keuzes voor gevolgen hebben voor het scenario. Het tweede deel van de les gaan we in gesprek met de jongeren over de keuzes die ze maken en waarom. Dit wordt gedaan door de mentor samen met een jongerenwerker van welzijnswerk of iemand vanuit de jeugdteams van het CJG.

De leerlingen uit jaar 3 krijgen een gastles vanuit Halt, met als onderwerp “Groepsdruk en sociale media”.

Terug naar overzicht