A A A

ANWB AutoMaatje wint prijs

08 februari 2018
ANWB AutoMaatje heeft de publieksprijs van de landelijke Vrijwilligersprijzen 2018 gewonnen.

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. Een van de winnende projecten dit jaar is het project ANWB AutoMaatje.

Er waren in totaal 210 inzendingen voor de categorieën landelijke projecten, lokale projecten en de vrijwilliger van het jaar. De basis voor het winnen van de publieksprijs is een hecht en zeer betrokken  AutoMaatje netwerk.

ANWB AutoMaatje is een project van ANWB Betrokken waarbij buurtgenoten met hun eigen auto rijden voor minder mobiele buurtgenoten. AutoMaatje is een jaar geleden gestart, en nu actief in 30 plaatsen. In totaal rijden ca. 360 vrijwilligers rijden gemiddeld 1 á 2 keer per maand voor in totaal 1.650 deelnemers.

In 2017 hebben we samen ca. 14.000 ritten en bijna 48.0000 gesprekken met mensen die vaak dagenlang niemand spreken gerealiseerd. De ambitie voor 2018 is het aantal  AutoMaatje locaties naar 50 of 60 uit te breiden.

Ook in Midden-Drenthe kunt u gebruik maken van AutoMaatje. Meer weten? Klik hier.

 

Terug naar overzicht