A A A

Alcoholgebruik op pauze met IkPas

08 februari 2018
Alcohol is voor veel mensen een vast onderdeel van het dagelijkse leven en het is aanwezig bij allerlei gelegenheden: bij een geboorte, een verjaardag, maar ook gewoon omdat het weekend is, bij het uitgaan en na de sport. Vaak drinken mensen dan ook omdat het een gewoonte is.

IkPas Midden-Drenthe

Om dit gewoontegedrag te doorbreken is er vanuit Welzijnswerk Midden-Drenthe het initiatief gekomen om IkPas te organiseren in Midden-Drenthe. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Door de ervaringen tijdens de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Waarom zou ik het doen, mijn alcoholgebruik op pauze zetten?
Uit onderzoek blijkt dat mensen die geen alcohol drinken beter slapen, zich fitter voelen, betere sportprestaties leveren, afvallen of een schonere huid hebben. Ook blijkt dat een maandje detoxen positief kan zijn voor glucose- en cholesterolgehalte en leververvetting. Dus je geeft je lijf een tijdje rust en voelt je daar beter onder.

Durf jij de uitdaging aan?
Meld je dan aan voor de Ik Pas – challenge. Het project start op 1 maart en eindigt 30 maart. Ben je 18 jaar of ouder en woonachtig in de gemeente Midden-Drenthe meld je dan aan via www.ikpas.nl en kies bij de inschrijving voor Ik Pas Midden-Drenthe als organisatie. De deelnemers worden gevraagd zich ook aan te melden via de facebookpagina van Ik Pas Midden-Drenthe http://bit.ly/2FXyhJT. Je krijgt dan het Ik Pas-bandje gratis thuisbezorgd en je kan met andere deelnemers in contact komen. Je kunt je ook aanmelden via e-mail: l.schans@welzijnswerkmd.nl

Terug naar overzicht