A A A

Vacature Agogisch Beheerder

26 juli 2018
Per direct zoeken we een agogisch beheerder voor 8 uur per week voor jongerencentrum Roet 25 Smilde

Welzijnswerk Midden-Drenthe is de erkende uitvoeringspartner van de gemeente Midden-Drenthe op het gebied van welzijn. Wij zijn een organisatie volop in beweging. De instelling werkt voor en met bewoners van dorpen en stimuleert de wisselwerking tussen het gemeentelijk beleid en de ambities en vragen van bewoners. De werkwijze is zowel individueel, dorpsgericht als projectmatig.

Jongerencentra in Midden-Drenthe
In de vier grote dorpen in Midden-Drenthe (Beilen, Bovensmilde, Smilde en Westerbork) zijn jongerencentra gevestigd voor 12-16 jarigen. Voor jongerencentrum Roet 25 in Smilde is per direct plaats voor een:

 

Agogisch beheerder

gemiddeld 8 uur per week (o.a. maandagavond en woensdagavond). Het betreft in eerste plaats een aanstelling voor de duur van één jaar.

De agogisch beheerder komt in dienst bij Welzijnswerk Midden-Drenthe en wordt inhoudelijk aangestuurd door het bestuur van het jongerencentrum. Er wordt nauw samengewerkt met de jongerenwerker die werkzaam is in Smilde. De werktijden/-dagen kunnen wisselen en worden vastgesteld door het bestuur aan de hand van het aantal bezoekers. De voorkeur gaat uit naar een beheerder die woont in de omgeving van Smilde en/of de werkomgeving kent.

Taken
Je fungeert als gastheer/-vrouw voor het jongerencentrum en speelt in op de wensen en behoeften van de bezoekers. Jouw agogische kwaliteiten zet je in om samen met de bezoekers c.q. vrijwilligers een activiteitenplan te maken en activiteiten te organiseren. Je onderhoudt actief contact met zowel de bezoekers als diverse commissies (kinderwerk, tiener-/jongerenwerk, avondvierdaagse, zomerspelen) die gebruik maken van Roet 25. Je zet je actief in om het bezoekersaantal te vergroten.

Profiel

 • Je beschikt aantoonbaar over een MBO+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie en affiniteit in het werken met tieners.
 • Je beschikt zichtbaar over agogische vaardigheden.
 • Je signaleert vroegtijdig ongewenst gedrag onder bezoekers en weet/durft hierin de juiste stappen te ondernemen.
 • Je hebt een probleemoplossend en improviserend vermogen.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en je kunt goed omgaan met diverse
 • gedragspatronen en omgangsvormen.
 • Je bent dienstverlenend, pro-actief, zelfstandig en flexibel ingesteld en weet mensen te
 • activeren.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je bent bereid op verschillende dagen/tijden te werken (met name ’s avonds en zo nodig in het weekend).
 • Je beschikt over een BHV-diploma of bent bereid tot scholing.
 • Je beschikt over rijbewijs en auto.

Ons aanbod
Wij bieden een boeiende functie in een prettige en stimulerende werkomgeving en een salaris in schaal 5 (CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening).

Verloop sollicitatieprocedure
Sollicitaties kunnen t/m zondag 2 september 2018 gericht worden aan Welzijnswerk Midden-Drenthe, t.a.v. Fennie Meppelink (medewerker Personeelszaken), f.meppelink@welzijnswerkmd.nl. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op woensdagochtend 12 september 2018. Wil je aanvullende informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Martinet Oosterhof of Fennie Meppelink via ons centrale telefoonnummer 088 – 16 51 200.

 

 

Terug naar overzicht