A A A

Art2Start

Wil jij als vrijwilliger een leuke, culturele en kunstzinnige workshop/cursus inhuren voor tieners uit je eigen dorp in de gemeente Midden-Drenthe?

Dan is dit je kans!

Wat is Art2Start?
Art2Start biedt tieners de kans om zonder verplichtingen hun creatieve en kunstzinnige talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Als vrijwilliger voor het tienerwerk in Midden-Drenthe kun je een kunstenaar inhuren die een cursus of workshop verzorgt die de tieners aanspreekt. Op deze website vind je - naast informatie over het project zelf en de voorwaarden – alle workshops waaruit je kunt kiezen.

Voor wie?
Het project volgt zo veel mogelijk trends waar tieners aan mee doen en sluit zo goed mogelijk aan op hun belevingswereld. Workshops die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: graffiti, nieuwe media, mode ontwerpen en breakdance.

Art2start is voor alle tieners in de leeftijd 12 tot 16 jaar (vanaf groep 8 van de basisschool) woonachtig in de gemeente Midden-Drenthe. 

Hoe werkt het?
Art2start biedt een variatie aan workshops/cursussen van verschillende (amateur)kunstenaars. Besturen of werkgroepen van tienerwerk kunnen een workshop kiezen uit het aanbod van Art2Start. De vrijwilliger van het tienerwerk neIlse Koekoekemt vervolgens zelf contact op met de workshophouder/kunstenaar om de workshop in te plannen en verder te organiseren.

Klik hier voor het aanbod kunstenaars en/of workshops van Art2Start.

Voor kinderen
Naast het project Art2Start voor jongeren is er ook het project Kunst in de Club voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor meer informatie over dit project kijk op de pagina van Kunst in de Club.

Meer informatie of contact?
Voor meer informatie, vragen en of wijzigingen kunt u contact opnemen met Ilse Koekoek, contactpersoon Art2Start.

E-mailadres: i.koekoek@welzijnswerkmd.nl