Het Pluspunt

Het Pluspunt is een ontmoetingsplek in een gastvrije en huiselijke omgeving. De ontmoetingsplek is bestemd voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar door verschillende oorzaken wat ondersteuning bij het vinden van een leuke dagbesteding prettig vinden.

Het Pluspunt:

  • Biedt aanspraak en gezelligheid
  • Is in een prettige en huiselijke omgeving
  • Is een plek om samen koffie te drinken, maar u kunt ook samen een warme maaltijd eten
  • Verwelkomt uw eigen inbreng voor activiteiten
  • Laat u meedoen aan bezigheden en activiteiten wanneer u dat wilt  

Op Het Pluspunt dragen enthousiaste vrijwilligers zorg voor het dagprogramma in samenwerking met een activiteitenbegeleider. Zij houden uiteraard rekening met de persoonlijke voorkeuren van deelnemers. Het Pluspunt is er voor iedereen. Om deel te kunnen nemen heeft u namelijk  geen indicatie van het CIZ nodig. 

Waar kan ik het Pluspunt vinden?

Het Pluspunt vindt in Beilen en in Smilde plaats. Voor een dag naar het Pluspunt betaalt u € 12,-. Dit is inclusief een warme maaltijd en koffie of thee. Als u wilt, kunt u voor vervoer gebruik maken van onze Plusbus.

Meer weten over het Pluspunt? Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie over wat het Pluspunt is, maar ook over hoe de deelnemers het Pluspunt ervaren.

Seniorengroep Smilde

Bij de Seniorengroep staat gezelligheid voorop. Vrijwilligers begeleiden de groep en zorgen dat er van alles te doen is. Gezelschapsspellen, muziek luisteren, knutselen, gesprekken over een actueel onderwerp en zo nu en dan een uitstapje. Er zijn volop mogelijkheden! Ouderen die het prettig vinden om er geregeld even uit te zijn en anderen te ontmoeten, zijn van harte welkom.

De Seniorengroep in Smilde is ondergebracht in ’t Beurtschip, Deze groep kunt u één keer per twee weken bezoeken, op de woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur. De eigen bijdrage is Є 3,- per middag. Vervoer met de Plusbus kan geregeld worden.