Help jij mee om eenzaamheid tegen te gaan?

signaalpunt eenzaamheid

Denk jij dat iemand in jouw omgeving eenzaam is? Maar weet je niet goed wat je moet doen, of wil hij/zij geen hulp? Laat het ons dan weten. Deel je zorg via het (online) signaalpunt eenzaamheid (link onderaan deze pagina). Als je een melding maakt dan neemt een medewerker van Welzijnswerk Midden-Drenthe binnen twee werkdagen contact op met deze persoon. Gewoon om een praatje te maken en eens te kijken hoe het gaat. 

Liever bellen? Dat kan ook. Bel dan naar 088 16 51 200. We vragen dan een paar gegevens van degene die jij aanmeld en we gaan daar natuurlijk zorgvuldig mee om. 

HOe kan jij helpen?

Heb je een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Bedenk dan dit: er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met jou of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen!

Luisteren is heel belangrijk
Dat kan al heel simpel: spreek diegene aan en vraag hoe het ermee gaat. Zonder over eenzaamheid te beginnen. Dat is een moeilijk onderwerp om over te praten. Misschien kan dat later, maar het hoeft niet. Nodig iemand uit voor een kopje koffie of ga zelf op bezoek. Doe samen een klusje in huis en maak daarbij een praatje; dat kan overal over gaan. En heel belangrijk: luister.

Kijk wat er mogelijk is
Bekijk samen wat er in de buurt allemaal gedaan en georganiseerd wordt. Hebben jullie een geschikte activiteit gevonden? Misschien kun je de eerste keer meegaan, dat is wel zo gezellig. Vaak is dat al het zetje dat iemand nodig heeft om er weer op uit te gaan.  Niet per se mét jou, maar wel dankzij jou. En als het een terugkerende activiteit wordt, is dat helemaal goed.

Meer weten?
Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl voor inspirerende voorbeelden. En heb je vragen of suggesties? Dan kun je contact opnemen met Tineke Posthoorn, coördinator Een tegen Eenzaamheid in Midden-Drenthe via t.posthoorn@welzijnswerkmd.nl of 088 16 51 200.

Zelf meer contact

Zou jij zelf wel wat meer contact willen hebben met andere mensen? Of iets leuks willen doen? Maar weet je niet goed hoe je dat aan moet pakken en wat er allemaal te doen is? Neem dan eens contact met ons op. Onze medewerkers weten wat er allemaal mogelijk is in Midden-Drenthe. En kijken graag samen met jou naar wat er bij jou past. Bel voor meer informatie naar 088 16 51 200. 

De luisterlijn

Voor een luisterend oor kun je ook terecht bij de luisterlijn. Bellen met de luisterlijn kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. De hulp is vrijblijvend en anoniem. Het telefoonnummer van de luisterlijn is: 088 0767 000. Kijk voor meer informatie op www.deluisterlijn.nl