Maatschappelijk werk 

Soms wordt een probleem zo groot of een situatie zo lastig, dat je er niet meer op eigen kracht uitkomt. Vaak helpt het dan om erover te praten met familieleden of vrienden. Maar wat als dat niet genoeg helpt? Of als er niemand is waarmee je in gesprek kunt of durft te gaan? Dan kun je terecht bij onze maatschappelijk werkers.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Onze maatschappelijk werkers ondersteunen jou bij het oplossen van verschillende soorten problemen of door het beantwoorden van tal van vragen. Het gaat dan om onderwerpen als:

  • assertiviteit; 
  • eenzaamheid; 
  • opvoeding;
  • (rouw- en verlies)verwerking; 
  • identiteit;
  • huiselijk geweld;
  • geldzorgen/schulden; 
  • gezondheid;
  • echtscheiding; 
  • relaties; met jouw partner, kinderen, familie, buren. 

We kunnen zowel alleen met jou, als samen met jouw partner, een familielid of vriend(in) in gesprek gaan. Gesprekken kunnen thuis of op één van onze kantoren worden gevoerd. Soms zijn problemen zo ingewikkeld dat er verschillende partijen nodig zijn om ze op te lossen. Daarom werken wij samen met partners als huisartsen, de GGD, de budgetconsulent, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de sociaal raadsvrouw. 

Aanmelden

Heb je een vraag of wil je je aanmelden? Bel dan tijdens ons spreekuur (iedere werkdag tussen 9.30 uur en 12.30 uur) naar 088 16 51 200. Mailen mag ook. Dat kan op maatschappelijkwerk@welzijnswerkmd.nl. Laat je liever via de website een bericht achter? Vul dan het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. In de zomermaanden zijn we wat minder goed bereikbaar, maar de mail wordt zeker gelezen.

Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek waarin we samen kijken naar jouw situatie, jouw hulpvraag en jouw doelen. Samen maken we een plan van aanpak. Bij de uitvoering van dit plan kunnen wij ondersteuning bieden. Hoeveel gesprekken we voeren is afhankelijk van jouw hulpvraag. Het kan bij één gesprek blijven, maar het kunnen er ook meer zijn. Hulp van een maatschappelijk werker is gratis. Je hebt geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Ook hanteren we geen wachtlijst. 

Schoolmaatschappelijk werk

Naast maatschappelijk werk, bieden we in het basis- en voortgezet onderwijs hulp aan kinderen, jongeren en hun omgeving aan. Onze schoolmaatschappelijk werkers maken daarnaast onderdeel uit van het zorgadviesteam van de school. Als het gaat om hulp bij opvoeden en opgroeien maakt maatschappelijk werk onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook nemen we deel aan de Jeugdteams in Beilen, Westerbork en de Smildes. We bieden daarnaast verschillende trainingen voor kinderen en jongeren aan, zoals sociale vaardigheidstrainingen.