Maatschappelijk werk 

Iedereen heeft wel eens problemen. Meestal lost u die zelf op, maar soms komt u er op eigen kracht niet uit. Vooral als het gaat om ingewikkelde problemen of verschillende problemen tegelijkertijd. In zo’n geval kunt u terecht bij het maatschappelijk werk. Eigenlijk kunt u elke vraag, ieder probleem aan ons voorleggen. De maatschappelijk werkers kunnen u ondersteunen bij het oplossen van verschillende soorten problemen of het beantwoorden van vragen die u in uw dagelijks leven tegenkomt, zoals: 

 • assertiviteit; 
 • eenzaamheid; 
 • opvoeding;
 • rouw- en verliesverwerking; 
 • verwerking;
 • identiteit;
 • huiselijk geweld;
 • geldzorgen / schulden; 
 • gezondheid;
 • echtscheiding; 
 • relaties; met uw partner, kinderen, familie, buren. 

Soms zijn de problemen zo ingewikkeld dat er verschillende partijen nodig zijn om ze op te lossen. Daarom werken wij samen met verschillende partners zoals huisartsen, de GGD, de budgetconsulent, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de sociaal raadsvrouw. 

Aanmelden

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden, dan kunt u tijdens het spreekuur bellen. Tijdens een aanmeldgesprek kunt u uw verhaal kwijt en maken wij een afspraak met u. In een intakegesprek kijken we samen naar uw situatie, uw hulpvraag en uw doelen. Samen maken we een plan van aanpak. Bij de uitvoering van uw plan van aanpak kunnen wij ondersteuning bieden. Het aantal gesprekken bij het maatschappelijk werk is afhankelijk van uw hulpvraag. Het kan bij één gesprek blijven, maar het kunnen er ook meer zijn. Hulp van het maatschappelijk werk is kosteloos en u heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. 

Ons aanbod

Wij kunnen zowel individueel als samen met u en uw partner, familielid, vriend of vriendin in gesprek gaan. Dit kan op een van onze kantoren of bij u thuis. 

Schoolmaatschappelijk werk

Ook bieden we schoolmaatschappelijk werk aan op het basisonderwijs en voortgezet onderwijs in Midden-Drenthe. We bieden hulp aan kinderen, jongeren en hun omgeving en ze maken onderdeel uit van het zorgadviesteam van de school. Het maatschappelijk werk is, waar het gaat om hulp bij ‘opvoeden en opgroeien’, onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin en neemt deel aan de Jeugdteams in Beilen, Westerbork en de Smildes. We bieden daarnaast verschillende trainingen voor kinderen en jongeren aan, bijvoorbeeld sociale vaardigheidstrainingen.

Openingstijden/bereikbaarheid 

Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar van 09.30 - 12.30 uur op telefoonnummer 0593 52 22 62. Naast het telefonische spreekuur kunt u ook via de mail contact met ons opnemen: maatschappelijkwerk@welzijnswerkmd.nl. U kunt ook hieronder een bericht achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.