De duofiets

Wilt u graag fietsen, maar durft u niet meer alleen op de fiets? Dan is de duofiets misschien een goede oplossing voor u. Het is mogelijk om met een vrijwilliger van Welzijnswerk Midden-Drenthe hiermee op pad te gaan. Op de duofiets zit u naast elkaar in plaats van achter elkaar. Hierdoor kunt u onderweg gemakkelijk met elkaar praten en samen genieten van de buitenlucht en de omgeving.

De duofiets heeft elektrische trapondersteuning en een gemakkelijke instap omdat de zitting van de passagier kan worden gedraaid. De fiets kan ingesteld worden op wel of niet meetrappen. Dit kunt u zelf beslissen. U kunt ook met een familielid, kennis of vriend een tochtje maken op deze speciale fiets. De eerste keer krijgt u vooraf uitleg en instructie van een vrijwilliger over het gebruik van de duofiets. Zo gaat u goed voorbereid op weg.

MEER Informatie

Welzijnswerk Midden-Drenthe heeft zelf geen duofiets, maar we kunnen u als inwoner van Midden-Drenthe wel helpen met informatie over waar u er één kunt huren of lenen. U kunt hiervoor bellen op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.00 uur naar 088 16 51 200.