Buurtvervoer Midden-Drenthe

Wilt u op pad? Ga onderweg met Buurtvervoer Midden-Drenthe!

Gaat u er graag op uit? Bijvoorbeeld om op visite te gaan of om iets leuks te doen? Of heeft u een afspraak bij de fysiotherapeut of een (tand)arts? Als u er zelf niet naartoe kan, kunt u Buurtvervoer Midden-Drenthe inschakelen. Hun vrijwillige chauffeurs rijden u graag naar uw bestemming. 

Wat is Buurtvervoer Midden-Drenthe?
Buurtvervoer richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen en geen gebruik kunnen maken van andere vormen van eigen of openbaar vervoer. Er zijn vier bussen en een aantal enthousiaste en vrijwillige chauffeurs die u tussen 9.00 uur en 18.00 uur graag naar uw bestemming brengen. De chauffeurs die rijden voor ANWB AutoMaatje vervoeren u met hun eigen auto. Als er een chauffeur beschikbaar is, kunt u ook in het weekend of op feestdagen gebruikmaken van Buurtvervoer Midden-Drenthe. 

Hoe kan ik een rit aanvragen?
Een rit aanvragen is heel eenvoudig. U belt op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur met 0593-729492 en vertelt wanneer u gebruik wilt maken van één van de bussen en waar u naartoe wilt. Doe dit minimaal twee dagen van tevoren. Samen met de Buurtvervoer-planners kijkt u vervolgens welk vervoersmiddel het beste bij u past.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor de Plusbus bedragen €1,00 per 5 kilometer. Een eventuele begeleider betaalt hetzelfde bedrag. Hulphonden zijn toegestaan en mogen gratis mee, net als rolstoelen en rollators. Het landelijke tarief voor ANWB AutoMaatje is €0,35 per kilometer. 

Waar is de Plusbus gebleven?
In Midden-Drenthe waren er verschillende organisaties voor buurtvervoer. Buurtvervoer Midden-Drenthe brengt al deze mogelijkheden samen onder één naam en met één telefoonnummer. Wel zo makkelijk!

Waar vind ik meer informatie?
Meer informatie is te vinden op de website: www.buurtvervoermd.nl. Ook kunt u bellen met 0593-729492.