Mantelzorg

Veel mensen zorgen elke dag voor iemand uit hun omgeving die hulp nodig heeft.

  • Zorgt u voor een zieke partner?
  • Een ouder wordende vader of moeder?
  • Een kind met een handicap/beperking?
  • Of een buurvrouw die slecht ter been is?

Deze zorg voor familie of bekenden die langdurig ziek zijn of een handicap hebben, heet mantelzorg.

Wat kan Welzijnswerk voor u doen?

Welzijnswerk is er voor alle mantelzorgers in de gemeente Midden-Drenthe.

Informatie en advies
U kunt bij ons terecht voor informatie en advies over mantelzorgzaken.

Even ontspannen
Om de zorg voor uw naaste goed vol te houden kan het fijn zijn om soms even te ontspannen. Bijvoorbeeld door uw hobby te blijven uitoefenen. Of misschien is er iets leuks wat u graag wilt gaan doen. Wij kunnen samen met u zoeken naar mogelijkheden om de zorg te verlichten.

Themabijeenkomsten
Regelmatig organiseert Welzijnswerk themabijeenkomsten over zaken waar u als mantelzorger mee te maken kunt krijgen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u praktische informatie, tips en kunt u al uw vragen stellen. Ook ontmoet u andere mantelzorgers.

Mantelzorg en werk
Bent u mantelzorger en heeft u een betaalde baan? Dat kan best lastig zijn. Bijvoorbeeld omdat u op hetzelfde moment moet zorgen en werken. Er zijn verschillende manieren die u helpen om zorg en werk vol te houden. Neem voor meer informatie contact op met onze mantelzorgconsulent via mantelzorg@welzijnswerkmd.nl.

Jonge mantelzorgers
Welzijnswerk Midden-Drenthe is er ook voor jonge mantelzorgers. Wij organiseren activiteiten waar je andere jonge mantelzorgers kunt ontmoeten. Ook kun je bij ons terecht voor informatie en advies. Daarnaast maken wij het thema jonge mantelzorgers bekend op plekken als scholen en sportverenigingen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over wat Welzijnswerk kan betekenen of heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze locaties.