Contactpunt Mantelzorg 

Het Contactpunt Mantelzorg Midden-Drenthe (CPM) is er voor alle mantelzorgers in de gemeente Midden-Drenthe en zet zich in voor de belangen en ontspanning van mantelzorgers.

Mantelzorg wat is dat?

U bent mantelzorger als u voor iemand in uw omgeving zorgt die:

  • lange tijd ziek is
  • een beperking heeft
  • hulpbehoevend is.

Meestal is dit omdat u een persoonlijke band met die persoon hebt. Het kan gaan om uw partner, ouder of kind. Maar ook om een ander familielid, vriend/vriendin of buurman/buurvrouw.

Het Contactpunt mantelzorg (CPM)

Het CPM is een zelfstandige stichting en heeft een bestuur. Dit bestuur bestaat uit (ex)mantelzorgers die zich inzetten voor uw belangen als mantelzorger. Ze brengen het onderwerp mantelzorg onder de aandacht bij de gemeente. Daarnaast onderhouden ze contacten met andere organisaties, regionaal maar ook landelijk. U kunt contact opnemen met het CPM door een e-mail te sturen naar contactpuntmd@gmail.com. U kunt ook bellen met José Post (voorzitter) op 06 13 62 10 11.

Bijeenkomsten en activiteiten

Het CPM organiseert onder andere bijeenkomsten voor mantelzorgers. Soms is dat een bijeenkomst waarin u informatie krijgt over een onderwerp dat met mantelzorg te maken heeft.  Maar het CPM organiseert ook leuke activiteiten/workshops. Bijvoorbeeld een kerststukje maken of iets leuks voor Pasen. Ook biedt het CPM regelmatig de cursus mindfulness aan. Zo'n 4 á 5 keer per jaar verstuurt het CPM een nieuwsbrief met allerlei informatie en een overzicht van de activiteiten.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven bij het CPM? Dat kan door een e-mail te sturen naar contactpuntmd@gmail.com. Inschrijven kost niets. Zo blijft u op de hoogte van ontwikkelingen, bijeenkomsten en activiteiten.

Dag van de mantelzorg

Elk jaar, op 10 november, is het de landelijke dag van de mantelzorg. Dit is een speciale verwendag voor alle mantelzorgers. Ook het CPM organiseert elk jaar iets op deze dag voor de mantelzorgers in Midden-Drenthe. Soms kiezen wij ervoor om geen activiteit te houden, maar alle mantelzorgers persoonlijk een attentie aan te bieden.

Mantelzorgwaardering

CPM is direct betrokken bij de mantelzorgwaardering. Dit is de erkennings- en waarderingssubsidie van de gemeente Midden-Drenthe voor mantelzorgers. Om voor deze mantelzorgwaardering in aanmerking te komen, moet u ingeschreven staan bij het Contactpunt Mantelzorg Midden-Drenthe.

Ondersteuning nodig?

Heeft u hulpvragen of kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan kunt u contact opnemen met de cliëntondersteuners van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Voor meer informatie over mantelzorg kunt u ook terecht op de landelijke website mantelzorgnl: www.mantelzorgnl.nl.