Steunouder

It takes a village to raise a child is niet voor niets een beroemde uitspraak. Voor iedere ouder is het fijn om het niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug.

Steunouder worden
Jouw hulp als steunouder helpt te voorkomen dat problemen in gezinnen ontstaan of verergeren. Je biedt een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee geef je ouders ruimte om op adem te komen.

Klik hier voor meer informatie

Kun jij af en toe wat hulp gebruiken?
Een steunouder biedt praktische steun. Voor jouw kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen, voor jou is het fijn om de zorg voor jouw kind te kunnen delen. Natuurlijk is het best een stap om jouw kind bij een ander achter te laten. Onze steunoudercoördinator begeleidt je en zorgt voor een wenperiode voor jou, jouw kind en de steunouder.

Klik hier voor meer informatie

Veiligheid voorop
De veiligheid van een kind staat altijd voorop. Steunouders krijgen allemaal een uitgebreide kennismaking met onze steunoudercoördinator. Ook leveren steunouders een Verklaring omtrent Gedrag in en volgen ze een training van vier dagdelen. Zo kunnen we goed nagaan of een aspirant-steunouder echt steunouder kan en mag worden.

Meer weten?
Met vragen kun je terecht bij onze steunoudercoördinator Thérèse Snaak via steunouder@welzijnswerkmd.nl. Daarnaast hebben we een aantal veelgestelde vragen verzameld. Deze vragen vind je hier