De inspirerende activiteiten van de Kracht van Ontmoeting 2025
Thema: voedsel verbindt
De groene Stap in Bovensmilde
Emy Noya vertelde over het ontstaan en het functioneren van De Groene Stap. De Groene Stap is een biologische moestuin van zo’n 2500 m2 aan de rand van het dorp Bovensmilde. Als bezoeker kun je er zelf je fruit en bloemen plukken of groente en kruiden oogsten. De oogst wordt ook verkocht en verwerkt. Wil je meer weten over het opstarten en functioneren van een biologische moestuin? Dan kun je contact opnemen met Emy Noya via Emynoya@kpnmail.nl
De buurttaofel in Drijber
Clementine Ottink en Alies de Haan vertelden over het ontstaan van de buurttaofel waar vrijwilligers koken voor de inwoners van Drijber. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit de moestuin en na afloop is er een gezellige napraattafel. Voor meer informatie over hoe je een buurttaofel kunt opzetten, kun je contact opnemen met Alies de Haan via aliesdehaan@hotmail.com
De dierenweide uit Beilen
Jolanda de Melker vertelde over hoe de mix van bezoekers, vrijwilligers, dierenweide en moestuin leidt tot leuke activiteiten waarbij eten een verbindende factor is. Wil je meer weten hoe het is ontstaan en hoe je betrokkenheid stimuleert bij inwoners, vrijwilligers en bezoekers? Mail dan naar Jolanda de Melker via hjdemelker@gmail.com
Het voedselbos in Witteveen
Sipke Wiersma en Engbert Wiersma vertelden over het ontstaan van het voedselbos in Witteveen. Hoe een krabbel op een papiertje tijdens een bijeenkomst over windmolens uitgroeide tot een vrijwilligersinitiatief waar het hele dorp nu letterlijk de vruchten van mag plukken. Ook weten hoe je een voedselbos kunt opzetten? Neem contact op met Engbert de Vries via engbertdevries@gmail.com
Running dinner uit Spier
Wilma Etten vertelde over Het Running Diner in Spier. Inwoners kunnen op verschillende plekken bij mensen thuis een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje eten. De deelnemers rouleren bij elke gang. Vaak wordt er gewerkt met een bepaald thema. Bijvoorbeeld de Italiaanse keuken etc. Meer weten hoe je een running diner organiseert? Wilma Etten vertelt je er graag meer over: wilmaenfreek@gmail.com