Nieuws

22 januari 2019

Buurtbemiddelaars gezocht!

Kun jij goed luisteren, heb je geduld en ben je nieuwsgierig? En wil jij inwoners helpen bij hun burenproblemen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als vrijwillige buurtbemiddelaar help je buren die zelf niet meer uit hun burenproblemen komen. Dit kost je gemiddeld 4 - 6 uur per maand. De zomerperiode is vaak de drukste periode. Als buurtbemiddelaar doe je uitdagend en nuttig vrijwilligerswerk. Je krijgt regelmatig een scholing, een reiskostenvergoeding en ondersteuning van een professionele coördinator. Meer weten? Neem dan contact op met Tineke Posthoorn via t.posthoorn@welzijnswerkmd.nl of 088 16 51 276.

Ervaringen van een vrijwilliger

Vrijwilliger bij buurtbemiddeling; waarom zou je het doen?

'Omdat ook na 10 jaar nog steeds de uitdaging blijft. Geen situatie is gelijk. Ook na 10 jaar voel ik nog steeds een lichte spanning bij ieder nieuw 'geval'. Welk verhaal krijgen we te horen? Laat de andere partij ons binnen? En hoe kijkt die partij tegen het probleem aan? In 2/3 van de situaties bereiken we resultaat. Vaak door een bemiddelingsgesprek tussen beide partijen samen met de bemiddelaars. En wat is er nu mooier dan buren die elkaar na een bemiddeling elkaar de hand schudden of gewoon weer prettig samen kunnen wonen in de buurt? Door bijeenkomsten met alle bemiddelaars en bijscholing wordt je zelf ook steeds deskundiger. Het onderlinge contact tussen de bemiddelaars is gericht op samenwerking en respect. De groep en de coördinator zijn goed op elkaar ingespeeld. Kortom, waarom zou je het niet doen?'

Terug