Nieuws

05 februari 2019

150 inwoners dronken een maand geen alcohol

In januari deden ruim 150 deelnemers uit de gemeente Midden-Drenthe mee aan de landelijke actie IkPas. Ze gingen de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken. Hoe is het ze vergaan? De reacties van deelnemers waren positief.

Enkele uitspraken van deelnemers.

  • ‘Het ging mij vrij gemakkelijk af.’
  • ‘Bij sociale gelegenheden als feestjes en borrels was het lastig.’
  • ‘Ik voel mij fitter en slaap beter.’
  • ‘Ik ben mij bewuster geworden van alcohol in het dagelijks leven.’
  • ‘Zonder alcohol kan het ook gezellig zijn.’

In gesprek over IKPas
Wat verder opviel was dat relatief veel jongeren in de leeftijd van 18-25 jaar meededen aan IKPas Midden-Drenthe. Ook deden enkele raadsleden, wethouder Snijders en burgemeester Mieke Damsma (ambassadeur) aan het project mee.  Dankzij de aandacht in de (sociale) media en het polsbandje dat de deelnemers droegen, werd heel makkelijk het gesprek over IKPas gevoerd. Niet alleen tussen deelnemers onderling, maar ook met mensen uit onze gemeente die zelf niet meededen aan de actie.

Vervolg
‘Gelet op de korte voorbereidingstijd is IkPas Midden-Drenthe een succes te noemen. De  kracht van IkPas zit hem in het tijdelijk op pauze zetten van je alcoholgebruik.  Om je zo bewust te maken van de keuze die je hebt om wel of niet te drinken. Het gaat er niet om dat je nooit meer alcohol drinkt. De actie krijgt volgend jaar in januari zeker een vervolg. De eerste deelnemers hebben zich al gemeld’, aldus Harold Kamps , coördinator van IkPas Midden-Drenthe.  Het initiatief om IkPas  in de gemeente Midden-Drenthe uit te voeren kwam vanuit Welzijnswerk Midden-Drenthe en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Ook meerdere collega's en bestuursleden van Welzijnswerk deden mee aan IKPas 2019:

foto team JW.jpg

foto Roos en Mietjie.jpg

foto Paul Vlootman.jpg

Terug