Nieuws

22 augustus 2019

Gratis cursus mindfulness voor mantelzorgers

In het najaar organiseert Welzijnswerk Midden-Drenthe een gratis cursus mindfulness voor mantelzorgers.

Als mantelzorger ben je bezig met de zorg voor een ander. Die zorg bepaalt voor een groot deel je doen en laten. Het kan best zijn dat je je als mantelzorger moe, onrustig of somber voelt. Misschien maak je je zorgen of je de zorg voor je naaste wel vol kunt houden. Wist je dat mindfulness dan kan helpen? Daarom biedt Welzijnswerk Midden-Drenthe in het najaar gratis de cursus 'mindfulness voor mantelzorgers' aan. 

Wat is mindfulness?

Hoewel de meeste mensen er wel eens van hebben gehoord, is het voor meel mensen nog niet helemaal duidelijk wat mindfulness is. Mindfulness betekent dat je je helemaal bewust bent van het hier en nu. Elke dag doen we veel dingen op de automatische piloot. Dit doen we zonder dat we ons echt bewust zijn van wat we aan het doen zijn.

Wat leer je in de cursus?

In de cursus mindfulness voor mantelzorgers leer je om je niet te concentreren op je problemen en zorgen. Je leert om te schakelen van 'doen' naar 'zijn'. Zo neem je afstand van je dagelijkse beslommeringen. Het resultaat is dat je meer energie krijgt. Je gaat positiever denken, je kunt je beter ontspannen. Het helpt je meer genieten van de kleine dingen in het leven. Zo besteed je aandacht aan je eigen gezondheid en dat helpt je om de zorg voor je naaste energiek vol te blijven houden. 

Wanneer en waar?

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op maandagavond van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. De data zijn: 14, 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 9 en 16 december. De cursus wordt georganiseerd in Beilen en begeleid door Dirk Magré, trainer/coach/djembé-leraar en molenaar uit Roderwolde. 

Aanmelden (vol=vol)

Het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 september 2019. Stuur hiervoor een e-mail naar g.tenhoeve@welzijnswerkmd.nl of bel naar 088 16 51 264. 

Terug