Nieuws

03 oktober 2019

Stoptober

Dat roken niet goed is voor je gezondheid, is een feit dat iedereen kent. Maar dit weten maakt het niet altijd makkelijker om te stoppen met deze ongezonde gewoonte. De jaarlijkse campagne Stoptober kan helpen! Rokers en niet rokers ondersteunen elkaar om 28 dagen niet te roken.

 Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. Ook zijn dan de meeste ontwenningsverschijnselen achter de rug. En wat ook meetelt: 28 dagen is voor de meeste mensen te overzien; eerst maar eens kijken of dit te doen is.

En als dit lukt? Dan is dit zo ontzettend goed voor je zelfvertrouwen, plus dat je je ook nog eens een stuk fitter gaat voelen! De kans dat je dan blijvend stopt met roken is na 28 succesvolle dagen veel groter! Natuurlijk kun je op ieder moment, iedere dag en maand besluiten om te stoppen met roken. Maar het blijkt uit de positieve cijfers dat deelname aan Stoptober  veel steun biedt. Want je hoeft het niet alleen te doen!

Hoe werkt het?

Ga naar de website stoptober.nl voor tips en lees wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid. Via de stoptober-app ontvang je ook tips en informatie. En wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Ook via social media (facebook, instagram en twitter) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken en kun je ervaringen uitwisselen. Daarnaast kan de leefstijlcoach van Welzijnswerk Midden-Drenthe tips geven die kunnen helpen om het stoppen met roken vol te houden. En heel belangrijk: breng mensen in je directe omgeving op de hoogte, dit kan zowel voor jou als anderen motiverend werken.

Dus:

Was je al van plan om te stoppen met roken, maar lijkt je dit erg zwaar?

Probeer het nu, en ga samen met anderen de uitdaging aan!

Terug