Nieuws

07 oktober 2019

Beweegochtend in Smilde

Elk jaar wordt er in september de Wereld Alzheimer Dag gehouden. In het kader van deze dag, dit jaar met als thema: ouderen, kinderen en bewegen, hebben we in Smilde met diverse organisaties de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk iets te organiseren.

Door een integrale samenwerking van Welzijnswerk Midden-Drenthe Smilde (Ingrid van Hout), Icare (Renate Herben) , Icare PG het Beurtschip (Bertha Boelen), Interzorg (Marian Klaucke), Basisschool groep 8 leerlingen van De Schutkampen met hun docent en directeur hebben we een beweegochtend georganiseerd voor ouderen met dementie en leerlingen van groep 8.

Het was een heel geslaagde intergenerationele bijeenkomst. De groep van 28 leerlingen is opgesplitst, een deel kreeg een rondleiding in de groepen van Icare Pg het Beurtschip. Het andere deel zat in een grote kring en daar hebben de ouderen met dementie en de kinderen met ballen overgegooid, en met tennisrackets en badmintonrackets tegen een grote ballon aan gemept. Ouderen en kinderen waren dolenthousiast en iedereen deed mee. Na 20 minuten is er gewisseld. Na afloop hebben de kinderen in de Roefzaal fruit en drinken gekregen en een kadootje. Zij hebben een vergeet-me-nietje, het symbool van dementievriendelijk gekregen.

Een heel geslaagde bijeenkomst en voor herhaling vatbaar!

Terug