Nieuws

11 oktober 2019

Geslaagde activiteiten Week van de Opvoeding

Afgelopen week was het de landelijke Week van de Opvoeding. Deze week stond in het teken van opvoeden en ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo ook in Midden-Drenthe.

Ouderavond Welkom in Puberland

Op maandag 7 oktober organiseerde het CJG Midden-Drenthe in samenwerking met Kits Primair en het CKC Drenthe een ouderavond voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8. Jan Willem Roseboom van de Family Factory nam de ouders mee op reis in ‘Puberland’  Er waren ongeveer 50 ouders aanwezig. Het was een interactieve avond, waarbij alle bezoekers naar huis gingen met nieuwe inzichten die toepasbaar zijn in de eigen gezinssituatie.

High five

Ook deelde het CJG deze week een high five uit aan jongeren in Midden-Drenthe. Doel van deze actie is dat de jongeren zelf een high five geven aan iemand die veel voor hen betekent. Dit doen ze door op Instagram een foto van de high five sticker te plaatsen en te beschrijven wie ze een high five geven en waarom. De mooiste en origineelste high five wint zelfs een vlogcamera. 

Kinderen van de kinderopvang en de basisschool kregen ook een high five maar dan in de vorm van een groeizakje. Dat zakje kunnen kinderen poten. Zo laten ze een mooie bloem groeien voor iemand die een compliment verdient. 

Lezing Peuterpuberteit

Op donderdag 10 oktober werd er een lezing georganiseerd, speciaal voor ouders van kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze lezing ging over de peuterpuberteit. Het was een avond vol met uitwisseling en praktische handvatten voor (groot)ouders om goed om te gaan met de peuterpuberteit.

foto ouderavond peuterpuberteit week van de opvoeding.jpg 2.jpg

foto ouderavond welkom in Puberland Lilian Dallinga.jpg

foto team CJG week van de opvoeding.jpg

Terug