Nieuws

09 januari 2020

Informatieavond (Vrijwilligers)vergoeding en fiscale verplichtingen

Op donderdag 13 februari organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk de informatieavond (Vrijwilligers)vergoeding en fiscale verplichtingen. Ben jij actief in één van de vele verenigingen, stichtingen of burgerinitiatieven die er in Midden-Drenthe zijn? En vraag jij je ook wel eens af hoe het nu eigenlijk zit met alle fiscale regels? Dan is deze avond iets voor jou. Je bent van harte welkom in de Karspelhof aan de Hofstraat 19 in Beilen. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Weten hoe het werkt
Verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven hebben een aantal fiscale voordelen. Maar niet alle onkostenvergoedingen zijn belastingvrij.

  • Wanneer ziet de belastingdienst een vergoeding als betaalde arbeid?
  • Wat vult een artiest of trainer in op zijn eigen aangifte?
  • Is een cadeaubon een vergoeding?
  • Is de maximale vrijwilligersvergoeding inclusief of exclusief de vergoeding in natura of de reiskosten?
  • Hoe zit het bijvoorbeeld met vrijwilligersvergoedingen, een vergoeding voor het inhuren van een artiest of een zzp-vergoeding?

Al dit soort vragen komen tijdens deze informatieavond aan bod. Je leert situaties herkennen waarbij er mogelijk fiscale regels gelden en je weet na afloop waar je de informatie de je nodig hebt moet zoeken. De bijeenkomst komt tot stand met medewerking van Meindert Baptist, financieel controller bij Stichting Kwartier Zorg & Welzijn.

Aanmelden

Wanneer?    Donderdag 13 februari 2020
Hoe laat?     Van 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar?          De Karspelhof, Hofstraat 19 in Beilen

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 1 februari (maximaal 2 personen per organisatie). Stuur hiervoor een e-mail naar Ruth Kleinhuis: r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl. Graag onder vermelding van de naam van de deelnemer, de organisatie, telefoonnummer en e-mailadres.

Terug