Nieuws

06 februari 2020

Maandje alcoholvrij bevalt prima

In januari deden ruim 175 deelnemers uit de gemeente Midden-Drenthe mee aan de landelijke actie IkPas. Ze gingen de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken. Hoe is het ze vergaan? De reacties van deelnemers waren positief.

Enkele uitspraken van deelnemers:

  • ‘Het ging heel gemakkelijk.’
  • ‘Prima, gewoon aansluiten bij de alcoholvrije groep, die groeit.
  • ‘Ik slaap beter en voel me fitter’.
  • ‘Hoera, ik mag weer drinken’
  • ‘Een feest is zonder alcohol ook gezellig’

Wat verder opviel was dat relatief veel jongeren in de leeftijd van 18-30 jaar meededen aan IkPas Midden-Drenthe. Ook  enkele raadsleden en burgemeester Mieke Damsma (ambassadeur) gingen de uitdaging aan. Het aantal deelnemers stijgt ieder jaar. Dit wordt komt door een groeiende aandacht in de media voor IkPas/Dry januari. Bovendien stijgt het aanbod alcoholvrije drankjes. Tenslotte zien we dat oud-deelnemers actief nieuwe deelnemers uitdagen om mee te doen, waardoor meer inwoners uit Midden-Drenthe meedoen.

Vervolg

IkPas Midden-Drenthe is een succes te noemen. De  kracht van IkPas zit hem in het tijdelijk op pauze zetten van je alcoholgebruik. Om je zo bewust te maken van de keuze die je hebt om wel of niet te drinken. Het gaat er niet om dat je nooit meer alcohol drinkt. De actie krijgt volgend jaar in januari zeker een vervolg. ‘De eerste deelnemers hebben zich al gemeld’, aldus Harold Kamps, coördinator van IkPas Midden-Drenthe.  Het initiatief om IkPas in de gemeente Midden-Drenthe uit te voeren kwam vanuit Welzijnswerk Midden-Drenthe en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dank ook aan de Bibliotheek van Beilen waar de hele maand een IkPas-informatiestand heeft gestaan.

Terug