Nieuws

06 februari 2020

Hoe trek ik deelnemers voor mijn activiteit?

Als vrijwilligersorganisatie, buurtinitiatief of vereniging heb je soms activiteiten waar je aandacht voor wilt. Je wilt dan graag dat jouw aankondiging gezien én gelezen wordt. Maar hoe doe je dat? Hoe schrijf je nu een goed stukje? Hoe maak je een goede foto? Hoe maak je een poster die de aandacht trekt? En hoe bereik je deelnemers via bijvoorbeeld Facebook? Het Servicepunt Vrijwilligerswerk organiseert vier workshops waarin deze vragen aan bod komen. De workshops zijn bedoeld voor vrijwilligers of vrijwilligersgroepen die regelmatig activiteiten organiseren.

Workshop 1: schrijven voor de krant | maandag 9 maart van 19.30 – 21.30 uur

Een persbericht schrijven kan iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat de krant het plaatst? En nog belangrijker: hoe verleid je mensen om het bericht ook echt te gaan lezen? Tijdens deze workshop leert Carmen Kromosono, eigenaar van Thansz Teksten & Projecten, de fijne kneepjes van het schrijven van een pakkend persbericht. 

Workshop 2: fotografie | woensdag 18 maart 2020 van 19.30 – 21.30 uur

Een goede foto trekt de aandacht, zorgt dat mensen je artikel gaan lezen en verduidelijkt je verhaal. Hoe maak je eigenlijk een goede foto? En hoe maak je gebruik van je camera-instellingen? Wat zet je wel en niet op de foto? En hoe maak je een verhaal duidelijk met één foto? Allemaal vragen waar je mee te maken krijgt als je groot of klein nieuws fotografeert. Anneke Bloema (www.thefactory2.com) geeft deze workshop aan de hand van eigen ervaringen, bloopers en opgedane kennis. Ze heeft veel foto’s gemaakt voor de Beiler Courant, later de krant van Midden-Drenthe. Ook fotografeert ze regelmatig bij evenementen en voor bedrijven.

Workshop 3: posters maken | woensdag 1 april van 19.30 – 21.30 uur

Een aantrekkelijke poster maken is soms een hele uitdaging. Welke informatie moet er op? Hoe trek je de aandacht? En welk computerprogramma is handig in gebruik? Tijdens deze workshop geeft Carmen Kromosono, eigenaar van Thansz Teksten & Projecten, praktische tips en trucs voor het ontwerpen van een goede poster. 

Workshop 4: sociale media gebruiken | woensdag 22 april van 19.30 – 21.30 uur

Tegenwoordig kan niemand meer zonder internet. Bijna iedereen gebruikt de sociale media. Welke vormen van sociale media zijn er? Door welke mensen wordt deze gebruikt? Hoe zorg je ervoor dat jouw bericht de aandacht krijgt die het verdient? Deze onderwerpen bespreken we met elkaar, onder begeleiding van Jeroen Veen, Social Media Coach en Trainer. 

Goed om te weten

De kosten per workshop zijn 5 euro per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Wanneer je aan alle vier de workshops meedoet, zijn de kosten 15 euro per persoon. Het is dus ook mogelijk om aan één of twee workshops mee te doen. Er kunnen maximaal twee personen per groepje/organisatie meedoen. Let op: vol = vol!

Locatie

De workshops worden gegeven in de Karspelhof, Hofstraat 19 in Beilen. 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops van tot uiterlijk 29 februari 2020. Stuur hiervoor een e-mail naar Ruth Kleinhuis: r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl. Graag onder vermelding van de naam van de deelnemer, de organisatie, telefoonnummer en e-mailadres. Vermeld hierbij ook de workshop(s) die je wilt volgen. 

Heb je vragen/opmerkingen, dan kun je natuurlijk ook bellen naar Ruth Kleinhuis: 088 16 51 200.

Terug