Nieuws

21 april 2020

De boodschappendienst; meer dan boodschappen alleen

De boodschappendienst van Welzijnswerk Midden-Drenthe is bedoeld voor kwetsbare inwoners die door de coronacrisis geen boodschappen kunnen doen. Inmiddels draait de boodschappendienst een aantal weken en er ontstaan steeds meer initiatieven om deze inwoners ook een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.

Kaartje, tekening of knutselwerk
Wilt u de klanten van de boodschappendienst ook een hart onder de riem steken? Dat kan! Iedereen die dat wil kan een kaartje schrijven, een tekening of een knutselwerk maken. Die kan in de brievenbus van Welzijnswerk Midden-Drenthe (Nassaukade 4, Beilen) gedaan worden. Wij zorgen er dan voor dat inwoners, die door de Coronacrisis de deur niet meer uit kunnen, uw post krijgen.

Boeken
Daarnaast maken de bibliotheken in Midden-Drenthe het vanaf nu mogelijk om een boek met de boodschappen mee te bezorgen. Klanten kunnen aangeven welk genre ze leuk vinden en voor de rest wordt, rekening houdend met de aanwijzingen van het RIVM gezorgd. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek kunt u hier gebruik van maken.

Een praatje
Ook hebben we de afgelopen weken een aantal klanten, als ze dat wilden, gekoppeld aan een vrijwilliger. Die belt af en toe voor een gezellig praatje. Zo houden de inwoners ondanks de Coronacrisis contact met anderen.

Over de boodschappendienst
De boodschappendienst is bedoeld voor kwetsbare inwoners die in deze tijd niet zelf hun boodschappen kunnen doen. Om in aanmerking te komen moeten inwoners wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zij hebben niemand in hun omgeving die de boodschappen kan doen en kunnen hun boodschappen niet bij de rijdende winkels of online bestellen.   

Terug