Nieuws

01 mei 2020

Tuinvogels in Nederland

Misschien heeft u wel minder te doen in deze Coronatijd. Naar de sportvereniging of een kopje koffie drinken met iemand kan natuurlijk niet meer. Veel mensen hebben tijd over. En dan kan het leuk zijn om iets nieuws te leren. Gelukkig kan dat gratis en online. Maar het is niet eenvoudig om iets goeds te vinden tussen al die aanbiedingen. Welzijnswerk Midden-Drenthe gaat u de komende tijd wat tips geven. Tips over leuke cursussen en workshops die gratis online te volgen zijn.

De eerste tip gaat over de gratis cursus van Vogelbescherming Nederland: Tuinvogels in Nederland. Want weet u bijvoorbeeld het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees? En kunt u ze herkennen aan hun geluid? Na het volgen van deze cursus kunt u dat zeker. De cursus van de Vogelbescherming is erg leuk om te volgen. Door het bekijken van filmpjes en het lezen van kleine stukjes tekst leert u alle vogels in uw tuin kennen en u leert wat u kunt doen om te zorgen dat ze graag in uw tuin of op uw balkon komen.

Wilt u de cursus volgen? Ga dan naar www.vogelbescherming. Op het midden van de pagina staat een mooie foto van een pimpelmees, hier kunt u zich aanmelden. Na de aanmelding krijgt u elke 4 dagen een e-mail met daarin een link naar de nieuwe les.

Wanneer u de cursus gaat volgen, dan vinden we het leuk als u ons laat weten wat u ervan vindt! 

Terug