Nieuws

05 juni 2020

Zorg jij voor een ziek familielid? Deel je zorg!

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s kan best pittig zijn. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Op school, met vrienden, familie of met een lokale mantelzorgondersteuner.

Ben je op zoek naar hulp bij jou in de buurt?
Gelukkig kun je overal in het land terecht bij lokale en regionale ondersteuningsorganisaties. Zij zijn er om je informatie, advies en steun te geven. Maar zij zijn er ook als je over je situatie wilt praten, met iemand van het steunpunt mantelzorg of met mensen die hetzelfde meemaken als jij.

Het laatste noemen we ook wel lotgenotencontact. Praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten kan enorm helpen. Je kunt je verhaal kwijt en ervaringen en tips uitwisselen. Het kan je ook helpen om je minder alleen te voelen. Want je bent niet de enige, 1 op de 4 jongeren groeit namelijk op in een gezin met zorg. Het kan erg fijn zijn om met andere jonge mantelzorgers je zorgen te delen. Zou jij graag over je zorgen willen praten met andere jonge mantelzorgers of ervaringen en tips willen delen, neem dan contact op het steunpunt mantelzorg bij jou in de gemeente.

Daarnaast organiseren vijf Drentse welzijnsorganisaties jaarlijks een grote activiteit in de week van de Jonge Mantelzorger. Hieraan kunnen alle jonge mantelzorgers uit de vijf Drentse gemeenten deelnemen.

Wil jij precies weten wat er in Midden-Drenthe geboden wordt aan jonge mantelzorgers?
Neem dan contact op met ons op via 088 16 51 200 of mantelzorg@welzijnswerkmd.nl. 
 

Terug