Nieuws

08 juni 2020

Buiten spelen in Midden-Drenthe

Op 10 juni wordt door Jantje Beton de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd, waarbij landelijk tienduizenden kinderen betrokken zijn. De Nationale Buitenspeeldag is bedoeld om aandacht te vragen voor veilige buitenspeelruimtes. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, gezonder en evenwichtiger opgroeien dan kinderen die dat niet doen. Buitenspelen is belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen.

Buitenspeeldag 2020

Jaarlijks sluit het Speeltuinoverleg in de gemeente Midden-Drenthe hierbij aan. Deze belangenbehartiger stimuleert haar leden om activiteiten in de buurtspeeltuin te organiseren. Dit jaar zou het de 6de editie van de gemeentelijk Buitenspeeldag zijn. Een dag waarbij de laatste jaren meer dan 10 speeltuinen het buitenspelen extra onder de aandacht wist te brengen. Ruim 800 kinderen genoten jaarlijks van de activiteiten op en rondom de speeltuinen.

Echter, door de coronacrisis, zal het dit jaar minder groots en feestelijk zijn. Door de lange onduidelijkheid en in combinatie met de 1,5 meter regel, kunnen de speeltuinen geen activiteiten organiseren zoals voorgaande jaren.

Kinderen kunnen buiten spelen

Buiten spelen is altijd al goed en belangrijk geweest. Maar juist in deze tijd helpt het kinderen te bewegen en gezond te blijven. Zoals in de vele openbare speeltuinen, want het gebruik is gratis, vrijwillig en er is altijd een speeltuin in de buurt.

De gemeente Midden-Drenthe kent ruim 120 mooie speeltuinen en speelplaatsjes. Dus genoeg te doen en te beleven. Kinderen mogen vanuit het RIVM gewoon lekker samen met andere kinderen buitenspelen. We hopen dan ook dat de kinderen dit massaal gaan doen. Ga met zijn allen naar buiten en geniet van de Nationale Buitenspeeldag op 10 juni.

Meer informatie: www.speeltuinoverlegmiddendrenthe.nl.

Terug