Nieuws

08 december 2020

Vrijwilligers in de bloemetjes gezet

Afgelopen maandag (7 december) was het de Nationale dag van de Vrijwilliger. Een landelijke dag bedoeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk heeft prachtige bloemen bezorgd bij veel vrijwilligers in Midden-Drenthe.

In de afgelopen maand konden inwoners van Midden-Drenthe zelf iemand aanmelden waarvan zij vonden dat diegene een bloemetje verdiende. Met drie kofferbakken vol met bloemen ging het Servicepunt Vrijwilligerswerk op pad. Ruth Kleinhuis: “Wij troffen veel blije gezichten en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt. Veel vrijwilligers doen graag iets voor een ander. Ze zetten zichzelf daarbij niet voorop. Je merkte dat het de mensen raakte dat zij nu zélf in het zonnetje werden gezet. Voor vrijwilligers is het niet de gemakkelijkste tijd. Veel activiteiten staan op een laag pitje en vrijwilligers zitten soms noodgedwongen thuis. Wat was deze bloemenactie dan ook ontzettend mooi om te kunnen doen!”.

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk zet zich in voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in heel Midden-Drenthe. Heb jij vragen over vrijwilligerswerk? Bel dan met Ruth Kleinhuis: 088 - 16 51 200 of mail naar vrijwilligerswerk@welzijnswerkmd.nl.

Collage

Terug