Nieuws

19 december 2020

Subsidie voor coronaproof activiteiten

Jongeren en organisaties uit Midden-Drenthe kunnen geld aanvragen voor corona veilige activiteiten. De gemeente Midden-Drenthe heeft hiervoor € 10.000, -- euro gekregen vanuit het rijksbudget Jeugd aan Zet.

De coronacrisis en nieuwe Lock down raakt ook jongeren. Veel activiteiten -en daarmee ook sociale ontmoeting- vallen weg. De gemeente Midden-Drenthe vindt het belangrijk om oog te hebben voor jongeren en te kijken wat er ondanks de coronacrisis toch nog mogelijk is.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin daagt jongeren, verenigingen en organisaties uit Midden-Drenthe uit om met creatieve ideeën te komen voor leuke activiteiten. Denk aan online activiteiten als bingo, een pub quiz of een buitensportactiviteit die past binnen de richtlijnen. Maar bijvoorbeeld ook aan activiteiten waarin jongeren iets doen voor een ander, zoals een attentie maken voor kwetsbare ouderen, of een Kindcentrum die een online voorstelling organiseert voor de kinderen.

“We hopen dat er dankzij deze regeling een heleboel originele en leuke activiteiten voor en door jongeren uitgevoerd kunnen worden die deze corona periode voor iedereen een beetje lichter maakt, ' aldus Merel Smit en Harold Kamps van het CJG.

Het programma Jeugd aan Zet Midden-Drenthe is ondergebracht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Midden-Drenthe. Via www.cjgmiddendrenthe.nl/jeugd-aan-zet kunnen jongeren hun activiteit via een online aanvraagformulier aanmelden. Hebben jongeren hulp nodig bij het organiseren van een activiteit? Dan kunnen ze beroep oen op het jongerenwerk of de buurtsportcoach van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Terug