Nieuws

05 april 2021

Verenigingen en stichtingen in Midden-Drenthe opgelet!

Vanaf 1 juli 2021 moeten vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland voldoen aan een nieuwe wet, de wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). In deze wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden, maar de wet gaat vooral over het reilen en zeilen binnen de vereniging. Het is belangrijk om goed op deze wet voorbereid te zijn. Zo zijn bestuursleden in de toekomst persoonlijk aansprakelijk als zaken binnen de vereniging misgaan. Om aan de wet te voldoen, moet een aantal zaken worden geregeld en vastgelegd.

Meer weten? Volg een WBTR-webinar (gratis)
Vraag jij je af wat deze wet in de praktijk nu precies betekent? En wat je als bestuurslid nu precies moet regelen? Dat wordt uitgelegd tijdens informatieve, gratis webinars. Op 21 april organiseert Welzijnswerk Midden-Drenthe in samenwerking met WBTR zo’n webinar voor verenigingen en stichtingen in Midden-Drenthe. In ongeveer een uur krijg je als deelnemer inzicht in de gevolgen van de nieuwe wet. 

Stappenplan met korting  
Na het webinar is het tijd om aan de slag te gaan. Om de zaken goed te kunnen regelen is een WBTR-stappenplan ontwikkeld. In de webinars wordt uitgelegd wat dit betekent en hoe je daar als vereniging of stichting gebruik van kunt maken. Dit stappenplan wordt via Welzijnswerk-Midden-Drenthe aangeboden met een korting van 50% en kost €120,-. 

Meer informatie
Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Dirk Otten, d.otten@welzijnswerkmd.nl.  

Terug