Nieuws

26 juli 2021

Doortrappen in Drenthe voor 60 plussers

In beweging zijn, genieten van de mooie Drentse natuur en in contact zijn met andere fietsliefhebbers. Voor wie dit als de perfecte combinatie klinkt, kan zich nu opgeven voor een van de fietsclubs van de Fietsersbond in Drenthe. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets.

Wie het leuk lijkt om mee te doen aan een fietsclub in de buurt, kan zich opgeven door een mail te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl. 

De fietsclubs van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de senior fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Fietsclubs

Eén van die activiteiten zijn de fietsclubs. Met de fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette fietsroute tussen de tien en veertig kilometer. Tijdens zo’n route is er onderweg aandacht voor onder andere veilig fietsen in een groep, hoe je het beste op en af kunt stappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Een medewerker van de Fietsersbond begeleidt de fietsclubs in het eerste jaar. Daarna kan de fietsclub zelfstandig voortbestaan. 

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond www.doortrappendrenthe.nl 

Ook in Midden Drenthe gaat de fietsclub van start!

De eerste fietstocht staat gepland op 13 augustus om 13.00.
Startlocatie: ‘t Beurtschip, Gangboord 6 in Smilde.
Om de week zal de fietstocht (10 - 40 km) plaatsvinden op de vrijdag en vanaf 13.00 uur.
Startlocatie gaat in onderling overleg.

Twee fietsdocenten gaan 10x deze tochten begeleiden. Zij zorgen voor de routes en geven fietstips. Ze gaan in deze 10x een frame neerzetten zodat de fietsclub zelfstandig door kan gaan. Tijdens deze 10 tochten zullen minimaal 3 thema’s behandeld worden:

  • Fietsonderhoud (door fietsenmaker)
  • E-bikes
  • Fysio/ valpreventie

Aanmelden kan via het mailadres in de bovenste kolom. 

 

Terug