Nieuws

06 september 2021

Up2you van start!

De 2e editie van het jongerenproject, It’s up2you Midden-Drenthe is gestart. Met dit project worden jongeren uitgedaagd om met ideeën te komen om hun eigen omgeving te verbeteren. Ze kunnen hiervoor een mooi geldbedrag winnen en het idee zelf uitvoeren. Up2you is een gezamenlijk project van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe, gemeente Midden-Drenthe en het team jongerenwerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe.

Wat is Up2you?
Jongeren worden uitgedaagd om met een idee te komen waarmee ze hun eigen dorp leuker en aantrekkelijker kunnen maken. Iedere jongere kan zijn of haar idee insturen via social media. Bijvoorbeeld door middel van een film, vlog, animatie, app of presentatie. Ze doen zo mee aan de wedstrijd en maken kans op een geldbedrag.  De beste ideeën krijgen budget en/of ondersteuning om het plan uit te voeren. Het mag gaan om een activiteit, voorziening, project etc. De prijzenpot bedraagt bijna € 25.000,--.

Vanuit de drie organisaties is een projectgroep samengesteld, die samen met een aantal jongeren alle inzendingen beoordelen. Door de laagdrempelige opzet die aansluit bij de leefwereld van de jongeren hopen we veel leuke, bijzondere en creatieve aanmeldingen te ontvangen. De deadline is op 12 november. Het project wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst. Meer informatie over dit project is te vinden op de website: www.up2youmiddendrenthe.nl

Terug