Nieuws

14 september 2021

Sportweek Drijber

Drijber had plannen gemaakt voor het project Culturele Fakkelestafette. Helaas konden deze plannen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Na overleg is besloten om de middelen toch in te zetten, maar te kiezen voor een combinatie tussen sport en bewegen en cultuur.

Vanuit Gezond in Midden-Drenthe is actief meegedacht om een aantrekkelijk programma te realiseren. De keuze voor het programma is gemaakt door het dorp zelf. Van 8 tot 11 september waren er verschillende activiteiten waar inwoners aan mee konden doen. Op de woensdag werd ’s middags begonnen met een stormbaan voor de kinderen, die ook creatief aan de slag gingen met een workshop ‘graffiti’. Iedere avond werd er gewandeld en gefietst. De routes voor het fietsen zijn door het dorp zelf uitgezet. Voor het wandelen was er een avond wandelyoga en ook een tocht met natuurgids uit Wijster. Bij dorpshuis het Kaampie was iedere avond jeu de boules of darten. Ook de smoothiefiets was aanwezig!

Op zaterdag kon er meegedaan worden aan ‘suppen’ of ‘mountainbiken’. Deze middag bracht wethouder Bouwman ook een bezoek aan Drijber. ’s Avonds werd de week afgesloten met een dorpsbarbecue, die door het tienerwerk uit het dorp was georganiseerd.

Met zo’n 40 deelnemers iedere avond en 100 deelnemers aan de barbecue op zaterdag was het een succes. Hopelijk geeft het energie om ook in de nabije toekomst weer dorpsbrede activiteiten te realiseren.

sportweek drijber foto 1.jpg

sportweek drijber foto 3.jpg

sportweek drijber foto 4.jpg

Terug