Nieuws

15 maart 2022

Voorlichting sociale veiligheid op 4 april

Op maandag 4 april organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk een voorlichting over sociale veiligheid. Ben jij bestuurslid van een vrijwilligersorganisatie en wil jij weten hoe jij de sociale veiligheid binnen jouw organisatie kunt vergroten? Dan ben je van harte welkom om van 19.30 – 21.30 uur bij de voorlichting aanwezig te zijn. De voorlichting wordt gehouden in de Karspelhof, Hofstraat 19 in Beilen.

Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je elkaar vaak heel goed leert kennen: je deelt een passie voor de club, de vereniging of de goede zaak. En wie heeft er dan zin om over grensoverschrijdend gedrag na te denken? Immers: wij kennen elkaar al jaren! Grensoverschrijdend gedrag wordt helaas vaak weggewuifd. Zelfs als we het zien gebeuren, ondernemen we vaak geen actie.

We willen er liever niets van weten, maar we weten natuurlijk dat het gebeurt. Mensen worden uitgesloten, er worden kwetsende opmerkingen gemaakt, gediscrimineerd en we lezen allemaal de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zal je maar gebeuren. Of je kind. Of je partner.

Ook binnen vrijwilligersorganisaties gebeurt dit, soms zelfs zonder dat de dader zich er bewust van is dat de ander er last van heeft. 

Wat kun jij doen?
Wil jij advies krijgen over het vergroten van de veiligheid binnen jouw organisatie? Voor alle bestuursleden van vrijwilligersorganisaties organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk van Welzijnswerk Midden-Drenthe een voorlichtingsbijeenkomst. Deze voorlichting wordt gegeven door Petra Hoekstra van de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk. 

Aanmelden
Ben jij erbij op maandag 4 april van 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Karspelhof in Beilen? Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar Ruth Kleinhuis: r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl. Vermeld hierin zowel jouw naam als de naam van je organisatie. Aanmelden kan tot en met 31 maart. 

Terug