Nieuws

12 mei 2022

Eerste bijeenkomst ontmoetingsplaats besturen

Op donderdag 9 juni 2022 vindt de eerste bijeenkomst ontmoetingsplaats besturen vrijwilligersorganisaties plaats. De avond is bedoeld voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties in Midden-Drenthe en wordt gehouden in het gemeentehuis in Beilen.

Ontmoetingsplaats voor bestuursleden
In de afgelopen periode heeft een groep vrijwilligers met elkaar gesproken over sterktes en zwaktes van het vrijwilligerswerk algemeen en Midden-Drenthe in het bijzonder. Dit gebeurde onder leiding van Huub Pijs (gemeente Midden-Drenthe) en Ruth Kleinhuis (Servicepunt Vrijwilligerswerk). Uit die gesprekken bleek onder andere dat er behoefte is aan verbinding en ontmoeting, voor het uitwisselen van kennis en ideeën. 

Met elkaar meer bereiken
Vanuit de gedachte dat je met elkaar meer kunt bereiken ontstond het initiatief om een ontmoetingsplaats voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties te starten. De eerste bijeenkomst is op donderdag 9 juni van 20.00 – 21.30 uur in het gemeentehuis in Beilen. Volgende bijeenkomsten zullen plaatsvinden op wisselende locaties in de gemeente. Alle bestuursleden van vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom. 

Vinden en binden
Het thema van de eerste avond is vinden en binden. De subthema’s zijn: voorwaarden tot goed – duurzaam vrijwilligerswerk, perspectieven voor vrijwilligers, jongerenparticipatie en succesvol organiseren. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente en Welzijnswerk Midden-Drenthe. De ontmoetingsplaats wil geen vergadercircuit worden maar eerder een (sociaal) café waar onder het genot van een hapje en een drankje informeel met elkaar gepraat kan worden. 

Komt u ook?
Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Wij houden graag een stoel voor u vrij. Aanmelden kan bij Ruth Kleinhuis (Servicepunt Vrijwilligerswerk): 088 16 51 261 / r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl. 

Terug