Nieuws

10 juni 2022

Eerste Ontmoetingsplaats voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties succes

Donderdagavond 9 juni stond de eerste ‘Ontmoetingsplaats’ voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties in Midden-Drenthe op het programma. De avond in het gemeentehuis stond vooral in het teken van het delen van ervaringen, elkaar ontmoeten en inspireren.

Ruim dertig bestuurders gingen met elkaar in gesprek over het thema ‘vinden en binden van vrijwilligers’. Er werd gesproken over randvoorwaarden, het betrekken van jongeren en het succesvol organiseren met (nieuwe) vrijwilligers.

Ontmoetingsavond

Mix van jong en oud
Door de aanwezigen werden besturen die bestaan uit een mooie mix van jong en oud als ideaal gezien. Jongeren komen namelijk met veel nieuwe ideeën en hebben een andere kijk op dingen. Daarvoor moeten ze ruimte krijgen. Door te beginnen met kleine taken en verantwoordelijkheden  krijgen ze de kans om zich verder te ontwikkelen.

Ontmoetingsplaats voor bestuursleden
Uit gesprekken met vrijwilligers bleek dat er behoefte is aan onder meer verbinding en ontmoeting, om zo kennis en ideeën te kunnen uitwisselen. Vanuit de gedachte dat je met elkaar meer kunt bereiken ontstond het initiatief om een ontmoetingsplaats voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties te starten.

Meer avonden
De komende tijd worden er meer bijeenkomsten georganiseerd. Deze gaan plaatsvinden op wisselende locaties in de gemeente. Alle bestuursleden van vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom. Wilt u bij een avond aanwezig zijn? Wij houden graag een stoel voor u vrij. Aanmelden kan bij Ruth Kleinhuis (Servicepunt Vrijwilligerswerk): 088 16 51 261 / r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl. 

Terug