Nieuws

17 juni 2022

Huurders opgelet: wilt u ook energie besparen?

Bovenwoning, flat, vrijstaand huis, studio, rijtjeswoning of loft; huurders wonen in allerlei soorten woningen. Toch hebben ze iets gemeen: iedere Drentse huurder kan namelijk zelf aan de slag met energiebesparing! Door bijvoorbeeld radiatorfolie op te plakken, tochtstrips te plaatsen en LED-lampen te gebruiken.

Met kleine maatregelen kun je al snel veel energie besparen. Helemaal als u begint met maatregelen die zorgen dat u geen warmte verliest. Want wat u niet verliest, hoeft u ook niet bij te stoken. Dat is goed voor de portemonnee, het klimaat en uw wooncomfort. De verhuurder is verantwoordelijk voor grote maatregelen in huis, zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dubbel glas.

Gewoonzo

Geld besparen
Met tochtstrips kunt u per jaar zo’n 70 m3 gas besparen, want neerkomt op een jaarlijkse besparing van €70,-. Met een waterbesparende douchekop bespaart een gemiddeld huishouden – 2,2 personen – jaarlijks 7500 liter warm water en zo bijna 44 m3 gas (€60,-).

Meer weten?
Wilt u meer weten? En geld en energie besparen? Op gewoonzodrenthe.nl heeft de provincie Drenthe allerlei tips op een rijtje gezet. Ook kunt u daar zien hoe u bepaalde maatregelen stap voor stap kunt uitvoeren.

Terug