Nieuws

22 juni 2022

Midden-Drenthe zet jonge mantelzorgers in het zonnetje met cadeautje

Ben of ken jij een jonge mantelzorger (8 tot 24 jaar)? Welzijnswerk Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe horen het graag. Jonge mantelzorgers zijn namelijk kanjers. Daarom verrassen de organisaties ze graag met een cadeautje.

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.

Voldoening, maar ook zwaar
Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en geeft voldoening. Maar het kan ook zwaar zijn. Zo kunnen zij zich zorgen maken of zorg voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en jonge mantelzorgers zichtbaar te maken is er jaarlijks de Week van de Jonge Mantelzorger. In die week wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan jonge mantelzorgers.

Cadeaubon voor jonge mantelzorgers
Welzijnswerk Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe gaan nog een stapje verder, ze besteden namelijk deze hele maand aandacht aan jonge mantelzorgers. Dat doen ze door middel van een presentje, namelijk een cadeaubon, te geven.

Aanmelden
Ben of ken jij een jonge mantelzorger die dit extraatje verdient? Stuur een mail naar mantelzorg@welzijnswerkmd.nl of geef het telefonisch door via het telefoonnummer 088 16 51 200. Het presentje kan nog worden aangevraagd tot en met 30 juni.

Terug