Nieuws

04 juli 2022

Gratis online ‘zomerdoe(goed)boek’ voor inwoners Midden-Drenthe

De zomervakantie goed beginnen? Vrijwilligersplatform Middendrenthevoorelkaar verrast inwoners met een gratis ‘zomerdoe(goed)boek’. Het online zomerboek staat vol activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer in een uurtje het verschil maakt. Voor jezelf én voor een ander. En dat is fijn, want uit onderzoek blijkt dat het helpen van anderen je pas echt gelukkig maakt.

Zon en zee, anderen zonder bezoek
Tijdens de zomermaanden loopt het aantal aanmeldingen van vrijwilligers altijd terug. Dat ziet ook Ruth Kleinhuis van vrijwilligersplatform Middendrenthevoorelkaar. “Dat is goed te verklaren natuurlijk. Voor veel mensen betekent de zomer vakantie, vrijheid en genieten van de zon. Helaas neemt het aantal mensen dat zich eenzaam voelt daardoor toe. Met het zomerdoe(goed)boek hopen we inwoners te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander.”

‘Het hoeft niet ingewikkeld of groots te zijn’
In het online zomerboek staan allerlei dingen waarmee inwoners in een uurtje het verschil kunnen maken voor een ander. Denk aan lekkere recepten om te delen, activiteiten om te kunnen doen, puzzels om samen te maken en inspirerende verhalen. “Het hoeft niet ingewikkeld of groots te zijn”, vertelt Ruth. “Je kunt op een simpele manier laten weten dat je iemand niet vergeten bent. Stuur een kaartje vanaf je vakantieadres aan die buurman die vaak alleen is, maak de oudere buurvrouw blij met een tekening van de kinderen of nodig iemand eens uit voor een barbecue”, geeft ze mee.

Zomerdoegoedboek

Voor iedereen
Het online zomerboek is gratis te downloaden op www.middendrenthevoorelkaar.nl

Over Middendrenthevoorelkaar
Middendrenthevoorelkaar is hét online platform voor vrijwillige inzet in Midden-Drenthe. Het platform wordt vaak bezocht door mensen en organisaties die iets willen betekenen of juist vrijwillige hulp kunnen gebruiken. Van een boodschapje voor de buurman met een gebroken been tot vrijwilligerswerk bij een maatschappelijke organisatie in jouw buurt: op www.middendrenthevoorelkaar.nl vind je altijd iets dat bij je past

Terug